Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ.




Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2011
  
Αριθμ. Πρωτ.: 373




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η  Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει το νέο αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε «πολιτική κινητοποίηση» των οδηγών απορριμματοφόρων και των φορτηγών/οχημάτων όλων των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής, παραχωρώντας ταυτόχρονα την εξουσιοδότηση στον Περιφερειάρχη Αττικής να προβεί σε επίταξη των υπηρεσιών των παραπάνω οδηγών και της χρήσης των απορριμματοφόρων.

Η Κυβέρνηση, αφού απέτυχε να κάμψει τον αγώνα των εργαζομένων στο χώρο των Ο.Τ.Α., προκειμένου να περάσει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της, καταφεύγει σήμερα στο πιο βάρβαρο και αντιλαϊκό μέτρο.

Η συγκεκριμένη απόφαση, προφανώς, αποτελεί ένα ακόμα βήμα στη διαδικασία υλοποίησης του σχεδίου της Κυβέρνησης, για αφαίρεση της αρμοδιότητας της καθαριότητας από τους Δήμους, με σκοπό στη συνέχεια την πλήρη εκχώρησή της σε ιδιώτες.

Ο σχεδιασμός είναι γνωστός και συγκεκριμένος.
Για πρώτη φορά, όμως,  πράξη πολιτικής επιστράτευσης - πέρα από το αυταρχικό στοιχείο της καταστολής των απεργιακών κινητοποιήσεων εργαζομένων - συνδέεται και με την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων !!!

Το μόνο που μένει τώρα να απαντηθεί είναι πόσος καιρός απομένει έως ότου  «αποστρατευτούν οι επίστρατοι»!


Από  την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

δημοσίευσε ...