Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Συμπαράσταση της ΑΔΕΔΥ στην Αυριανή 24ωρη Απεργία των Εργατικών Κέντρων




Αθήνα 16.01.2012
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 15

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της Αττικής που προχωρούν αύριο σε 24ωρη απεργία με απόφαση των Εργατικών Κέντρων του Λεκανοπεδίου, αντιδρώντας στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών και στους εκβιασμούς κυβέρνησης, Τρόικας και εργοδοτών για μείωση των κατώτατων μισθών και των δώρων και για ουσιαστική κατάργηση ακόμα και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένη.

Η Ε.Ε. καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη των Ομοσπονδιών και Σωματείων μελών της να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, αύριο, Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 11:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους σε εκατοντάδες επιχειρήσεις που καθημερινά βιώνουν μια πρωτόγνωρη πραγματικότητα. Οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών μέσω ατομικών συμβάσεων, οι ακραίες ελαστικές σχέσεις εργασίας που επιβάλλονται με αυθαίρετο, τρόπο, έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας, αλλά επιτείνουν την ύφεση, την ανεργία που έχει ξεπεράσει πλέον κάθε πρόβλεψη, συνεχίζοντας το σπιράλ θανάτου της πραγματικής οικονομίας.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, στον Ευρύτερο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, θα συναντηθούν σύντομα σε νέους αγώνες και με αποφασιστικότητα θα σταματήσουν την επικίνδυνη πολιτική της Συγκυβέρνησης, που συνεχίζει να δίνει τη χαριστική βολή σε χιλιάδες νοικοκυριά, περικόπτοντας κοινωνικές δαπάνες, συντάξεις και παροχές και επιβάλλοντας ταυτόχρονα "χαράτσια" και κάθε είδους αυξήσεις που οδηγούν τους εργαζόμενούς και τους ανέργους στη φτώχεια και την ανέχεια. 


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

δημοσίευσε ...