Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Με επεισόδια η κινητοποίηση Διαμαρτυρίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ στη Θεσσαλονίκη ....

φώτο αρχείου από παλαιότερη κινητοποίηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην συμπρωτεύουσα
@Με επεισόδια η προγραμματισμένη κινητοποίηση Διαμαρτυρίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ για την Ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας στο Δήμο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, τραυματίστηκε ελαφρά ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κος Θέμης Μπαλασόπουλος.


"κλεμμένο" από : http://www.thestival.gr

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια έντασης που δημιουργήθηκε στο δημαρχείο του Λαγκαδά λίγη ώρα νωρίτερα…
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποίησαν στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο του Λαγκαδά, με αφορμή την πρόθεση του δήμου να αναθέσει σε ιδιώτες της υπηρεσίες Καθαριότητας της περιοχής.
Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, δημιουργήθηκε ένταση όταν ο δήμαρχος του Λαγκαδά προχώρησε στην περιφρούρηση του δημαρχείου με μία ομάδα 60 ατόμων. Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι στο σημείο έφτασε και μία διμοιρία των ΜΑΤ, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά ο πρόεδρος της ΠΟΕ -ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, όταν δημιουργήθηκε στο σημείο ένταση.
Στη συνέχεια τα πνεύματα ηρέμησαν και έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΕ - ΟΤΑ, παρουσία των βουλευτών του ΚΚΕ, Θεόδωρου Ιγνατιάδη, και του ΣΥΡΙΖΑ, Λίτσας Αμανατίδου, με τον δήμαρχο Λαγκαδά, Ιωάννη Αναστασιάδη, για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στον δήμο, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Πληροφορίες: Ημερησία 

--------------------------------------------------
"κλεμμένο" από : http://www.aftodioikisi.gr

ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Χρυσαυγίτες» φυλούσαν το δημαρχείο Λαγκαδά

«Ανέβηκαν» τα πνεύματα νωρίτερα στο δημαρχείο Λαγκαδά, όπου οι απεργοί των εργαζομένων στους ΟΤΑ Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, επιχείρησαν να μπουν στο κτήριο για να διαμαρτυρηθούν για το διαγωνισμό για τα σκουπίδια. Οι συνδικαλιστές, με επικεφαλής το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εμποδίστηκαν να μπουν μέσα και προπηλακίστηκαν από «μπράβους του δημάρχου», όπως κατήγγειλε στην aftodioikisi.gr o αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γιώργος Χαρίσης.

«Με την κάλυψη της Αστυνομίας, χτυπηθήκαμε από τους μπράβους του Αναστασιάδη, και παρά το ότι τους υποδείξαμε, δε συνελήφθησαν», κατήγγειλε ο Γ. Χαρίσης. Μάλιστα, όπως τόνισε, με αφορμή την παράταση που δόθηκε στο διαγωνισμό, διότι απέβη άκαρπος, «η παράταση είναι παράνομη, όπως και η σύνθεση της επιτροπής, διότι αποτελείται από έναν τακτικό υπαλληλο - οι άλλοι είναι με σύμβαση έργο».
Πιο δηκτικός στις δηλώσεις του ήταν, μιλώντας στην aftodioikisi.gr, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος. «Μας γυρίσαν στην εποχή της χούντας οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έβαλαν να φυλούν το δημαρχείο οι χρυσαυγίτες», είπε χαρακτηριστικά και αποκάλυψε πως από εσωτερική μελέτη του δήμου υπολογίστηκε πως με εργαζομένους τα σκουπίδια θα στοιχίσουν στο δήμο γύρω στο 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ με τους ιδιώτες περίπου 7 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, έπειτα από διαπραγματεύσεις αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, παρουσία των βουλευτών του ΚΚΕ Θεόδωρου Ιγνατιάδη και του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσας Αμανατίδου, συναντήθηκε με το δήμαρχο Λαγκαδά Γιάννη Αναστασιάδη, για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στον δήμο, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Θέμης Μπαλασόπουλος πρότεινε να μεσολαβήσει στον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση, προκειμένου να υπάρξει μια συνάντηση, ίσως και αύριο, ώστε να προσληφθούν στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λαγκαδά 8μηνίτες.
«Ως νέος δήμαρχος του διευρυμένου δήμου Λαγκαδά, με 47 χωριά και μόλις 15 άτομα στην καθαριότητα, πρέπει να βρω λύση. Θα πρέπει να είμαι χρήσιμος στους δημότες. Νομίζω ότι η παραχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες είναι μονόδρομος. Παρ' όλα αυτά θα συναντηθώ στην Αθήνα με τον υπουργό Εσωτερικών και θα ζητήσω μόνιμο προσωπικό», τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαγκαδά.



δημοσίευσε ...