Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΟ Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.



Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 42


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 – 1.00 το μεσημέρι
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ


Συνάδελφοι,     

Η τρικομματική συγκυβέρνηση συνεχίζει καθημερινά να μας υποβαθμίζει τη ζωή, την Παιδεία, τις Κοινωνικές Υπηρεσίες και το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Η νέα επίθεση στα δικαιώματά μας έρχεται με τη δημιουργία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. όπου ο Κανονισμός Παροχών δεν συμβάλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά στην κατεύθυνση του περιορισμού των παροχών προς τους ασφαλισμένους και της περικοπής της χρηματοδότησης του κράτους για τη Δημόσια Υγεία.

Η στάση πληρωμών και οι περικοπές στην χρηματοδότηση έχουν δημιουργήσει εφιαλτικές καταστάσεις στην πλειοψηφία των εργαζομένων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπου καλούμαστε μέσα σε μια περίοδο που έχουν τσεκουρώσει τις αποδοχές μας κατά 50% να πληρώνουμε από την τσέπη τα φάρμακα και τους γιατρούς και να περιμένουμε… πολλούς μήνες ώστε να μας τα επιστρέψει το ασφαλιστικό μας Ταμείο.

Ιδιαίτερα όταν πολλοί εργαζόμενοι-ασφαλισμένοι, αντιμετωπίζουν σοβαρές ή χρόνιες παθήσεις και αναγκάζονται να καταβάλλουν από την τσέπη τους, αν έχουν, χιλιάδες ευρώ για να έχουν το δικαίωμα… σήμερα να είναι ζωντανοί.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα εξοργιστικό για τον κλάδο μας όταν τα αποθεματικά του Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. ξεπερνούν τα 700 εκατ. ευρώ και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για καθυστέρηση στην εξόφληση των οφειλομένων των συμβεβλημένων  Γιατρών και των Φαρμακοποιών.

Επειδή κάποιοι σχεδιάζουν ένα μέλλον εφιαλτικό για μας και τα παιδιά μας πρέπει να αντιδράσουμε… ΤΩΡΑ !!!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στη συνεδρίασή της την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012, αποφάσισε να υπάρξει η πρώτη οργανωμένη αντίδραση στην προσπάθεια και της συγκυβέρνησης, να καταργήσουν κάθε δικαίωμα στη ζωή μας.

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012, στις 1.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, έξω από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Σταδίου 29-Αθήνα), όπου με τη μαζική και δυναμική παρουσία μας θα τους αναγκάσουμε να δώσουν λύση στα προβλήματα του Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Τα λεφτά που υπάρχουν να διατεθούν ΑΜΕΣΑ, στη βελτίωση των παροχών των ασφαλισμένων και όχι να χρησιμοποιούνται για να καλύψουν τις μαύρες τρύπες και τα ελλείμματα των τοκογλύφων και των διαφόρων τρωκτικών.

Αντίστοιχα ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες όλων των Νομών της χώρας και έξω από τα γραφεία του Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. ώστε το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να εκφράσει την οργή και αγανάκτησή του για την συνολική προσπάθεια υποβάθμισης των παροχών υγείας στους εργαζόμενους και την σχεδιαζόμενη διάλυση των Κεντρικών και Περιφερειακών Υπηρεσιών του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. με την μετακίνηση του έμπειρου ανθρώπινου δυναμικού στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Συνάδελφοι,

Με το κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού που διαμορφώνει το τελευταίο χρονικό διάστημα η συγκυβέρνηση θέλει να μας κρατήσει αδύναμους, αμέτοχους και έξω από τις εξελίξεις ώστε πιο εύκολα να επιβάλλουν την πολιτική των μειώσεων και των περικοπών κάθε δικαιώματος των εργαζομένων.
Δεν πρέπει να ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ από τις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ που έχει προκηρύξει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σε όλη την χώρα την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012. ΟΛΟΙ μας με κάθε τρόπο και μέσο πρέπει να δώσουμε ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΟΝ… για να τους αναγκάσουμε να δώσουν ΛΥΣΗ ΣΗΜΕΡΑ… γιατί ΑΥΡΙΟ θα είναι αργά…

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς 
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

       Ο Πρόεδρος                  Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος          Γιάννης Τσούνης


---------------------------------------------
Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 48


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ανακοινώνει την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έξω το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (Σταδίου 29-Αθήνα), την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012, στη 1.00 το μεσημέρι, ενάντια στην συνεχιζόμενη υποβάθμιση των παροχών υγείας.

Ανάλογες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στις πρωτεύουσες όλων των Νομών της χώρας, έξω από τα γραφεία του Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ., ώστε το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να εκφράσει την οργή και την αγανάκτηση του απέναντι στην πολιτική που οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση τις παροχές υγείας και διαλύει τις Κεντρικές και Περιφερειακές Υπηρεσίες του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. με την μετακίνηση του έμπειρου ανθρώπινου δυναμικού του στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Μέσω του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. η συγκυβέρνηση των τριών κομμάτων εξαπολύει νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού ο Κανονισμός Παροχών δεν συμβάλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά στην κατεύθυνση του περιορισμού των παροχών προς τους ασφαλισμένους και της περικοπής της χρηματοδότησης του κράτους για τη Δημόσια Υγεία.

Η στάση πληρωμών και οι περικοπές στην χρηματοδότηση έχουν προκαλέσει εφιαλτικές καταστάσεις, με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους φάρμακα και γιατρούς, αναμένοντας μήνες πότε θα τους επιστραφούν τα χρήματα από το ασφαλιστικό τους Ταμείο. Κι αυτό, τη στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν περικοπεί κατά 50%.

Το θέμα γίνεται ακόμη πιο εξοργιστικό για τον κλάδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού τα αποθεματικά του Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. ξεπερνούν τα 700 εκατομμύρια ευρώ και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για καθυστέρηση εξόφλησης των οφειλών προς τους συμβεβλημένους γιατρούς και τα φαρμακεία.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...