Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός … παρωδία


 Το Σωματείο αγωνίζεται και διεκδικεί (πορεία στο κέντρο του Πειραιά)
Σε παρωδία κατάφερε να μετατρέψει  η πλειοψηφία του Δ.Σ  την Γενική Συνέλευση του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού για το έτος 2011, του Σωματείου μας. (19-1-2012)

Αυτό, γιατί με δεδομένο ότι δεν είχε περάσει καν από την ολομέλεια του Διοικητικού Συμβουλίου για έγκριση και αποδοχή, θέλησαν να «περάσουν» το τόσο κρίσιμο θέμα, που άπτεται της εμπιστοσύνης των μελών προς το Δ.Σ.,  με διαδικασίες που ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν εφαρμοστεί και σκιάζουν τη δημοκρατική λειτουργία του Σωματείου. Υπό τις έντονες διαμαρτυρίες όμως μελών για ύπαρξη δικαστικού αντιπροσώπου στην διαδικασία  ψηφοφορίας όπως δηλαδή είχε γίνει σε όλες τις προηγούμενες ψηφοφορίες αποδοχής διοικητικών και οικονομιών απολογισμών περασμένων ετών, αποφασίστηκε η επανάληψη της Γενικής Συνέλευσης με θέμα «Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός του έτους 2011» και η ψηφοφορία αποδοχής του ή μη να γίνει με την παρουσία Δικαστικού Αντιπροσώπου που θα εγγυηθεί την εγκυρότητα της.

Κατά τ’ άλλα η Συνέλευση, αν εξαιρέσει κανείς  την τοποθέτηση του προέδρου για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους – μέλη του Σωματείου που  κινήθηκε σε πλαίσιο ευχολογίου και τίποτα παραπάνω, εξελίχθηκε από τα μέλη του Δ.Σ. που έλαβαν το λόγο  σε ένα ορυμαγδό ανακριβειών ως προς τα πεπραγμένα και συκοφαντιών προς το πρόσωπό μου καθώς επίσης και στην επίδειξη του αλαζονικού χαρακτήρα που τους διακατέχει. Τέτοια συμπεριφορά προεδρείου  Δ.Σ.  δε συμβάλει στην ενότητα που επικαλείται αντιθέτως την υποσκάπτει, εκτός κι αν αυτή η επίκληση είναι εντελώς προσχηματική.

Η προσπάθεια υποβάθμισης της σοβαρότητας των προβλημάτων που απασχολούν σε πρώτο χρόνο τους εργαζόμενους  ήταν παραπάνω από εμφανή. 
Οι  δε λύσεις που σύμφωνα με το προεδρείο του Δ.Σ. δόθηκαν σε ορισμένα από αυτά θεωρούνται επιεικώς αστείες και προσπάθεια αποπροσανατολισμού ή μετάθεσης τους σε αόριστο χρόνο. 
Δεν παρέλειψαν επίσης,  για άλλη μια φορά, να θέσουν  «εκφοβιστικά» διλήμματα και να εφαρμόσουν  στην πράξη τη φράση «το μη χείρον, βέλτιστο», που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με την συνδικαλιστική ιδιότητα των μελών του προεδρείου ενός Σωματείου.

Ζητώντας  πίστωση χρόνου το προεδρείο  που τα μέλη του  είναι εκλεγμένα  εδώ και ενάμιση χρόνο,  παραδέχτηκαν εμμέσως πλην σαφώς, ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν ασχοληθεί  με τα σοβαρά ζητήματα του Σωματείου και χρειάζεται χρόνο για να τα μάθουν  και να εγκλιματιστούν. Δυστυχώς όμως  τα προβλήματα των εργαζομένων και ειδικά στην  οικονομικά τρομερά δύσκολη περίοδο που διανύουμε με τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα να καταστρατηγούνται και να καταβαραθρώνονται, δεν περιμένουν, απαιτούν αποφασιστικότητα και δυναμική αγωνιστική διάθεση διεκδίκησης,  όχι ολιγωρίες, υποχωρήσεις  και πισωγυρίσματα.   

Δεν έχασαν βέβαια  την ευκαιρία να «ρίξουν» τη λάσπη τους, κατά την προσφιλή τους τακτική και εννοώντας έτσι την αντιπαράθεση  και στο Blog, ίσως θα ήθελαν ένα Blog που να «καθαγιάζει» «τα έργα και τις ημέρες» της εκάστοτε  Δημοτικής Αρχής αποσκοπώντας ίσως στην εύνοιά της, αλλά αυτό το αφήνω να το κάνει άλλος «ανώνυμος»  μέσω του  ιδιωτικού του Blog, που λόγω δεοντολογίας αλλά και των αρχών μου δεν πρόκειται να αναφέρω αλλά ούτε και να ασχοληθώ για να "μην θεωρηθεί διαφήμιση".

Όπως και να έχει όμως  η δημοσίευση των προβλημάτων, οι παρεμβάσεις μου  και η αντιπαράθεση που εκφράζεται είτε μέσα από το Blog, είτε στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. όταν δεν μας «πετάνε» έξω, όπως ευθαρσώς ομολόγησαν στην γενική συνέλευση, ή με τις ανακοινώσεις μου, έστω κι αν αυτές σκίζονται,  στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του Διοικητικού Συμβουλίου για να δοθούν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων και τουλάχιστον ως προς την κινητοποίηση ο στόχος έχει επιτευχθεί  και είναι ολοφάνερο,  ενώ ως προς το δεύτερο, στο «χέρι» μας είναι να βρούμε τις απαιτούμενες λύσεις, αυτές που θα είναι οι καλύτερες για τα μέλη του Σωματείου μας. 

Για τα υπόλοιπα περί προσωπικών φιλοδοξιών και πικρίας, η ουσιαστική και ανιδιοτελής δουλεία μου   μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο όλα αυτά τα χρόνια είναι η αναμφισβήτητη απόδειξη για το αντίθετο και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση και άντληση δυνάμεων από την αναγνώριση της από μέλη του Σωματείου μας. Τις μικροεξυπηρετήσεις και τις εκδουλεύσεις με κίνητρο το προσωπικό όφελος ή την εξαγορά συνειδήσεων, όπως αποδείχτηκε, συνεχίζουν να τις έχουν αναλάβει άλλοι ...  

 Βασίλης Γκιτάκος
Μέλος Σ.Ο.Μ.Ε.Δ.Π.

Υ.Γ. ο αλληλοσπαραγμός των μελών και η διάλυση ενός Σωματείου είναι επιθυμητός και επιδιώκεται από τα κέντρα εξουσίας, η αλληλεγγύη, η ενότητα και η αποφασιστηκότητα είναι απαίτηση των καιρών και των εργαζομένων....... διαλέγετε και παίρνετε ... !!!

δημοσίευσε ...