Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Υπουργείο εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων



Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ κος Θ. Μπαλασόπουλος μετά το πέρας της συνάντησης με τον Υπουργό κο. Γ.Κουτρουμάνη

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου 2012 οι εργαζόμενοι της Τοπική Αυτοδιοίκηση και του ΤΥΔΚΥ έξω από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Αποτέλεσμα της κινητοποίησης ήταν να δεχτεί ο Υπουργός κος Γιώργος Κουτρουμάνης τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ - ΟΤΑ και τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΤΥΔΚΥ.  

Μετά το πέρας της συναντήσεως που διήρκεσε περίπου τριάντα λεπτά ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ κος Θέμης Μπαλασόπουλος ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους για τα αποτελέσματα της συνάντησης.

Το πρώτο θέμα που θίχτηκε ήταν το πολύ σοβαρό θέμα που έχει δημιουργηθεί από την λειτουργία του νέου οργανισμού ΕΟΠΥΥ, με τους ασφαλισμένους να μην έχουν δωρεάν πρόσβαση σε γιατρούς αλλά και στα φαρμακεία με αποτέλεσμα στην δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε οι ασφαλισμένοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι να επιβαρύνονται οικονομικά κατά πολύ για την υγειονομική τους περίθαλψη. Η απάντηση του Υπουργού ήταν ότι ομαλοποιείται η κατάσταση με την συμμετοχή περισσότερων γιατρών στον νέο οργανισμό και στο εξής με τα φαρμακεία και τα φάρμακα δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Το δεύτερο θέμα είχε να κάνει με την διατήρηση του ΤΥΔΚΥ και των περιφερειακών του υπηρεσιών, στο οποίο δεσμεύτηκε ο Υπουργός να μην καταργηθεί παρ' ότι υπάρχει "πόλεμος" θεσμικών και εξωθεσμικών παραγόντων για το θέμα αυτό, όπως επίσης δεσμεύτηκε να μην υπάρξει καμία μετακίνηση του εναπομείναντος προσωπικού στο Ταμείο.

Το τρίτο ήταν οι παροχές από τον νέο οργανισμό. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έθεσε στον υπουργό το ότι δεν μπορεί ένα υγιές ταμείο με αποθεματικό όπως είναι το ΤΥΔΚΥ που οι ασφαλισμένοι του  πληρώνουν τώρα επιπλέον εισφορές από αυτές που πλήρωναν, να τους γίνετε περικοπές παροχών για την υγειονομική τους κάλυψη. Και σε αυτό το θέμα έδωσε ο υπουργός διαβεβαιώσεις ότι θα αλλάξουν οι παροχές και σταδιακά θα ενισχύονται.

Πέραν αυτών, ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ διαβεβαίωσε ότι τα θέματα με τον ασφαλιστικό μας φορέα φυσικά και δεν έκλεισαν, απασχολούν την Ομοσπονδία η οποία τα παρακολουθεί από κοντά ενώ παράλληλα ζήτησε εγρήγορση και "επιφυλακή" από τον κλάδο για δυναμικές κινητοποιήσεις.     

δημοσίευσε ...