Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Αυτόνομη Παρέμβαση: Άμεση απελευθέρωση των Συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ

Η Τρικομματική συγκυβέρνηση έδειξε για μια ακόμα φορά το αυταρχικό αντιδημοκρατικό πρόσωπό της με τις συλλήψεις και τραυματισμούς συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΜΕ.

Η διαμαρτυρία στο Υπ Εργασίας από εργατικά στελέχη και η  αντίδραση στους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης και του Υπ Εργασίας στο ασφαλιστικό, αντιμετωπίστηκε  σαν μια τρομοκρατική ενέργεια.
Η εντολή Σαμαρά «διαλύστε τα συνδικάτα και τσακίστε τους εργατικούς αγώνες» φαίνεται ότι έχει μπει σε εφαρμογή.

Απέναντι σε αυτές τις πρακτικές ένας δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα. Η αγωνιστική ενότητα και η οργάνωση των αγώνων προκειμένου να μπει φραγμός στις αντιδημοκρατικές τακτικές για ν’ ανατραπούν οι αντεργατικοί σχεδιασμοί της συγκυβέρνησης του κεφαλαίου.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση ζητά να σταματήσει τώρα ο αντιδημοκρατικός αυταρχικός κατήφορος και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων συνδικαλιστών.


Ακολουθεί το χρονικό των σημερινών γεγονότων όπως καταγράφονται στην ιστοσελίδα iskra.gr

ΠΑΜΕ: ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΡΟΥΤΣΗ!
 
ΒΙΑΙΗ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΔΑ!

ΕΝΩΜΕΝΗ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ!


Έξω από τη ΓΑΔΑ έφτασε η μαζική και δυναμική πορεία των εργαζομένων, η οποία συνεχώς πληθαίνει. Απαιτούν την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων. Μεταξύ αυτών που οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ είναι και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης. Λίγο πριν τις 18:00 της Τετάρτης(30/1), σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι προσαγωγές των 35 ατόμων που μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ (πλην του βουλευτή του ΚΚΕ Χ.Κατσώτη).

Οι συγκεντρωμένοι καταγγέλλουν την τρομοκρατία της κυβέρνησης η οποία απέναντι σε κάθε κινητοποίηση των εργαζομένων παρατάσσει τις δυνάμεις καταστολής.

Στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης (30/1) στο χώρο έφτασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία συναντήθηκε με τον Αττικάρχη, ενώ αυτήν την ώρα συνομιλεί με τους προσαχθέντες συνδικαλιστές. Νωρίτερα πραγματοποίησαν παρέμβαση στη ΓΑΔΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης και ο Γιώργος Τούσσας, ευρωβουλευτής του Κόμματος.

Νωρίτερα, συντεταγμένοι με αλυσίδες βγήκαν από το Υπουργείο Εργασίας οι δεκάδες συνδικαλιστές που έχουν προσαχθεί από την αστυνομία, εν μέσω δυναμικής συγκέντρωσης των εργαζομένων.

Στην είσοδο του Υπουργείου Εργασίας και παρά τις συνεχείς απρόκλητες επιθέσεις, τη χρησιμοποίηση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης από την αστυνομία, συνεχίστηκε για ώρα η δυναμική συγκέντρωση των εργαζομένων καταγγέλοντας την προσπάθεια τρομοκράτησης από την κυβέρνηση που θέλει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στη χώρα, πριν εξελιχθεί σε μια μαζική και μαχητική διαδήλωση προς την ΓΑΔΑ.

Δίπλα στους συγκεντρωμένους έξω από το Υπ. Εργασίας βρέθηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Καραγιαννίδης ,Κώστας Μπάρκας και Δημήτρης Στρατούλης εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή τους, ενώ ο Χρ. Καραγιαννίδης χτυπήθηκε στο πρόσωπο από τα ΜΑΤ. Έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ βρέθηκαν και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Στους λαϊκούς-ταξικούς αγωνες η Αριστερά εμφανίζεται συμπαραταγμένη απένταντι στον αυταρχισμό της μνημονιακής, νεοφιλελεύθερης συγκυβέρνησης.

Μάλιστα, στις 18:30 της Τετάρτης 30 Ιανουαρίου,αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενη από τους βουλευτές, Δ. Στρατούλη και Α. Σταμπουλή και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έκανε διάβημα στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 902.gr, λίγο μετά τις 17:00, ασφαλίτες «μπούκαραν» στον Ερυθρό Σταυρό, στο χώρο εξετάσεων που βρίσκονταν οι τραυματισμένοι διαδηλωτές και ζητούσαν ταυτότητες, χαρτιά κ.τλ.

Κάτω από την άμεση και έντονη αντίδραση συναδέλφων και συγγενών των τραυματιών, του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Γκιόκα, αλλά και εργαζομένων του νοσοκομείου, οι ασφαλίτες αναγκάστηκαν να φύγουν άρον-άρον. 

Χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ, στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και συμπαραστέκονται στους 35 προσαχθέντες του ΠΑΜΕ.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 8 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ

Υπάρχουν τουλάχιστον 8 τραυματίες από την άγρια και απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ έξω από το Υπουργείο. Από τον Ευαγγελισμό αποχώρησε ένας τραυματίας χτυπημένος κάτω από το μάτι, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Εκεί οδηγήθηκαν επίσης άλλοι 3 διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων κοπέλα με χτύπημα στο κεφάλι από ασπίδα των ΜΑΤ και ένας διαδηλωτής με αναπνευστικά προβλήματα. Στον Ερυθρό, όπου μεταφέρθηκαν άλλοι 4 τραυματίες, εκ των οποίων οι 2 με χτυπήματα στο κεφάλι, βρίσκεται μεταφέροντας την αλληλεγγύη του ΚΚΕ ο βουλευτής του Κόμματος Γιάννης Γκιόκας.

ΔΙΑΒΗΜΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
ΣΤΗ ΓΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΧΘΕΝΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


Αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενη από τους βουλευτές, Δ. Στρατούλη και Α. Σταμπουλή και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μετέβη στη ΓΑΔΑ και έκανε διάβημα στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Μετά το διάβημα ο Δημ. Στρατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Η μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με τις σημερινές συλλήψεις συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και την ωμή καταστολή σε βάρος συγκεντρώσεων εργατικών σωματείων και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μπροστά στο υπουργείο Εργασίας, που έρχονται ως συνέχεια της πολιτικής επιστράτευσης απεργών και της απαγόρευσης απεργιών με δικαστικές αποφάσεις, επιχειρεί να υποτάξει το εργατικό κίνημα και να τρομοκρατήσει όλους τους εργαζόμενους.
Οι ενωτικοί αγώνες των εργαζομένων και η κοινή δράση των δυνάμεων της Αριστεράς μπορούν να βάλουν ένα ισχυρό φραγμό στις εφαρμοζόμενες πραξικοπηματικές, αυταρχικές και βάρβαρες κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές και να εμπνεύσουν νέους νικηφόρους αγώνες του λαού μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζητά την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων συνδικαλιστών στη ΓΑΔΑ."

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΡΟΥΤΣΗ!


Τα μέλη του ΠΑΜΕ, ταξικών Ομοσπονδιών και σωματείων, που κατέλαβαν συμβολικά γραφείο του 8ου ορόφου του υπουργείου, απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό καταγγέλουν τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, ο οποίος ισχυρίστηκε με απύθμενο θράσος ότι το ασφαλιστικό σύστημα οικοδομήθηκε στη βάση των πελατειακών σχέσεων. Απαντούν με το σύνθημα «Δεν είμαστε πελάτες, είμαστε εργάτες και στα αφεντικά δεν κάνουμε τις πλάτες».

Οι συνδικαλιστές κατέβηκαν συντεταγμένα με συνθήματα, από τον 8ο όροφο, όμως ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις τους έχουν «εγκλωβίσει» μέσα στη στοά του Υπουργείου.

Έξω από το υπουργείο Εργασίας βρίσκονται συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι καταγγέλλοντας την προσπάθεια τρομοκράτησης του εργατικού λαϊκού κινήματος και όλων των εργαζομένων.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, με παρέμβασή του, έθεσε το αίτημα στον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης να συναντηθεί μια αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων με τον υπουργό Εργασίας, αίτημα, το οποίο μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει δεκτό.

Παρά τους προπηλακισμούς που δέχθηκαν από την ασφάλεια του Γιάννη Βρούτση, οι συγκεντρωμένοι παρέμεναν στον 8ο όροφο, απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό, και βροντοφώναζαν συνθήματα όπως «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη».

Η απάντηση του υπουργείου είναι η έντονη αστυνομική παρουσία, για να αντιμετωπιστεί ο εχθρός-εργάτης...

Κύκλοι της Iskra τόνιζαν ότι μπροστά στον αυταρχικό κατήφορο μιας κυβέρνησης, η οποία χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο μεθόδους «κοινοβουλευτικής χούντας», προκειμένου να αντιμετωπίσει το εργατικό κίνημα, χρειάζεται να ορθώσουν το ανάστημά τους ενωμένες και συμπαραταγμένες όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ-ΒΡΟΥΤΣΗ

Προκλητικές δηλώσεις από Κεδίκογλου - Βρούτση για τα σημερινά φαινόμενα αστυνομικής καταστολής: Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «επιδρομή στο γραφείο του Υπουργού Εργασίας, για υλικές καταστροφές και απειλές εναντίον του», που «στοχεύουν να δυναμιτίσουν το πολιτικό κλίμα σε μια πολύ κρίσιμη εποχή για τη χώρα».

Σε ανάλογο ύφος η δήλωση του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση:


«Η οργανωμένη επιδρομή και η προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας με χρήση βίας, δεν δίνει λύση στα προβλήματα των εργαζομένων... Οι ενέργειες αυτές τραυματίζουν τη Δημοκρατία και υπονομεύουν τις θυσίες των Ελλήνων», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Α.ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟΝ Γ. ΒΡΟΥΤΣΗ: "ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ VIDEO Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ"
 
Μετά τη δήλωση του Γ. Βρούτση, που έκανε λόγο για οργανωμένη επιδρομή και για σκηνικό βίας, με προπηλακισμούς και καταστροφές στη δημόσια περιουσία που τραυματίζουν τη Δημοκρατία και υπονομεύουν τις θυσίες των Ελλήνων, η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τον υπουργό να αποδείξει τα λεγόμενά του προσκομίζοντας σχετικό βίντεο και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι εμφανίζει τους εργαζόμενους σαν καταστροφείς.

"Ένα πράγμα ζητάμε από τον υπουργό Εργασίας, να φέρει το βίντεο με τις καταστροφές που τάχα έκακαν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων που ήθελαν να διαματυρηθούν, και δικαίως, για δηλώσεις που ξεσηκώνουν" είπε η γ.γ. του ΚΚΕ που βρέθηκε στη ΓΑΔΑ όπου προσήχθησαν άτομα από το υπουργείο.

Όπως τόνισε η Α. Παπαρήγα, στο υπουργείο "πήγαν 40 άτομα, πρόσωπο με πρόσωπο, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι οργανώσεων" προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και χαρακτήρισε "αστεία πράγματα" τα περί πρόθεσης για καταστροφή γραφείων και κομπιούτερ.

"Και βέβαια, όταν ένας υπουργός κάνει προκλητικές δηλώσεις έχουν δικαίωμα την άλλη μέρα εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων να πάνε και να διαμαρτυρηθούν. Αυτό και μόνον έγινε και τίποτα άλλο. Να μας δείξει το βίντεο, να δούμε τις καταστροφές, όπως έχουν κάνει σε άλλες περιπτώσεις, όχι να το γυρίσει τώρα το βράδυ και αύριο το πρωί..." επισήμανε η γ.γ. του ΚΚΕ.

Ερωτηθείσα για την αντιμετώπιση των συγκεντρωμένων, η ίδια είπε πως "όταν μια κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να κάνει την παραμικρή υποχώρηση σε ένα λαό που υποφέρει, τότε δεν έχει άλλη λύση πέρα από το ξύλο".

"Ο λαός όμως -πρόσθεσε- έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη και μπορεί να κάνει στην πάντα την κρατική καταστολή. Γιατί στο κάτω κάτω, όσοι κι αν είναι οι μηχανισμοί του κράτους, ο λαός είναι πολλαπλάσιος. Και δεν πρέπει ο λαός να φοβηθεί αυτό το πράγμα. Πρέπει να φοβάται τα βάσανα που έρχονται. Και γι' αυτό πρέπει να αποκτήσει σθένος, αντίσταση και να καταπολεμήσει και τα ψέματα και τις συκοφαντίες".

"Όπως συκοφαντούν τους εργαζόμενους ότι ό,τι έχουν κατακτήσει είναι προϊόν ρουσφετολογίας, συκοφαντούν τώρα, εμφανίζοντας τους εργαζόμενους σαν καταστροφείς, ότι ξοδεύουν την αγωνιστικότητά τους να σπάνε γραφεία ή κεφάλια υπουργού. Ε, όχι. Τέτοιο ξόδεμα αγωνιστικότητας εμείς δεν το κάνουμε" κατέληξε η Αλέκα Παπαρήγα.

ΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ ΣΚΑΪ

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ως "κατασκευασμένες" τις φωτογραφίες που ανέβασε στην ιστοσελίδα του ο ΣΚΑΪ με αφορμή τα γεγονότα στο υπουργείο εργασίας.

"Ο σταθμός του Αλαφούζου (ΣΚΑΪ) εκδηλώνοντας για μια ακόμα φορά το ταξικό του μίσος στο ΠΑΜΕ και στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και προκειμένου να πείσει για το πόσο καλά έκαναν τα ΜΑΤ και συνέλαβαν και χτύπησαν τους εκπροσώπους των συνδικάτων, επανέλαβε για μια ακόμα φορά τον εαυτό του", αναφέρει το ΠΑΜΕ στην σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

"Ανέβασε στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο κατασκευασμένες φωτογραφίες απ΄ το γραφείο δήθεν του Υπουργού Εργασίας με πεταμένα χαρτιά και έπιπλα, για να πείσει για το βανδαλισμό των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ και των συνδικάτων. Καλή η προσπάθεια και αντάξια της ιστορίας τους, αλλά τέτοιες προβοκάτσιες έχει αντιμετωπίσει και άλλες και από πιο ικανούς το ταξικό κίνημα".

δημοσίευσε ...