Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

«ΜΑΤ»οβαμένη συγκυβέρνηση

του σχολιαστή

Το δόγμα Σαμαρά «τσακίστε τα συνδικάτα» τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή με στόχο να «παταχθεί» ότι κινείται ενάντια στα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα του μαύρου μετώπου της τρικομματκής συγκυβέρνησης.
Στόχος προφανής η διάλυση του συλλογικού εκφραστή της εργατικής τάξης, με απώτερο σκοπό ο κάθε εργαζόμενος ξεχωριστά να καταστεί βορά στις «ορέξεις» του κεφαλαίου.

Η εισβολή των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρό, η ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, οι συλλήψεις των συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΜΕ, ο βρώμικος πόλεμος ενάντια στα συνδικάτα από τους πληρωμένους κονδυλοφόρους των μέσων ενημέρωσης εντάσσεται σε αυτή την προσπάθεια.

Η ωμή βία και οι διώξεις φαίνεται ότι πλέον θα είναι στην ημερήσια διάταξη, αφού το διογκούμενο κύμα οργής που πάει κόντρα στην κοινωνική καταστροφή που έρχεται, δεν μπορεί να τιθασευτεί.

Ο αυταρχικός κατήφορος της συγκυβέρνησης που επιδιώκει την προστασία των συμφερόντων του κεφαλαίου, δείχνει ότι ο πραγματικός φόβος της εργοδοσίας είναι η οργάνωση της εργατικής τάξης και οι εργατικοί αγώνες.

Γι αυτό όσοι με ευκολία πίστεψαν, επειδή κάποιες πλειοψηφίες σε συνδικάτα «έμειναν πίσω», ότι τελείωσε το σημερινό εργατικό κίνημα σήμερα θα πρέπει να αντιληφθούν τουλάχιστον ότι υπέπεσαν σε λάθος υπολογισμό.

Ανεξάρτητα όμως από τις μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης Σαμαρά οι  εργατικοί αγώνες δεν μπορούν ούτε να κατασταλούν, ούτε να ανακοπούν. Μια σπίθα, όπως ο αγώνας των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για έναν πανεργατικό παλλαϊκό ξεσηκωμό, που θα σαρώσει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και του «σύντροφου» Κουβέλη.

δημοσίευσε ...