Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ομολογία Μανιτάκη: «Σουτ» σε 25 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους το 2013


Το ψευτοαριστερό «εξαπτέρυγο» του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ Μανιτάκης, «δεν κρατήθηκε» στη συνάντησή του με τον πολιτικό του φίλο Φώτη Κουβέλη και αποκάλυψε ότι μέσα στο 2013 θα θέσει σε «κινητικότητα» 25 χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο, χωρίς όμως να εγγυάται ότι αυτοί θα ξαναβρούν εργασία σε άλλη υπηρεσία.
Σε μια προσπάθεια μάλιστα να αποποιηθεί των ευθυνών που έχει ο ίδιος αλλά και το κόμμα του γι’ αυτούς τους αντεργατικούς σχεδιασμούς ανέφερε ότι την ευθύνη για το αν αυτοί οι εργαζόμενοι θα «επιστρέψουν» στην εργασία είναι «υπόθεση» των υπηρεσιών και των υπουργείων που πρέπει να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια.

Οι χιλιάδες διαθεσιμότητες που θα προκύψουν από τις καταργήσεις υπηρεσιών και οργανικών θέσεων βαφτίζεται καταρχήν κινητικότητα για να χρυσωθεί το χάπι.

Γιατί ακόμα και αν αναφέρονταν ο κ. Μανιτάκης σε υποχρεωτικές μετατάξεις τότε δεν θα επικαλούνταν την «αρωγή» άλλων υπηρεσιών και υπουργείων.

Μιλάμε δηλαδή για διαθεσιμότητα στην αρχή και στη συνέχεια για μαζικές απολύσεις, χωρίς να αποκλείεται οι απολύσεις να μην συνοδεύονται ούτε με το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Ταυτόχρονα τόσο ο κ. Κουβέλης όσο και ο κ. Μανιτάκης εκθείασαν την λεγόμενη «Διοικητική Μεταρρύθμιση» που προωθεί το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης, που δεν είναι τίποτα άλλο από διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών και συνοδεύεται από μαζικές απολύσεις εργαζομένων.

Η ανατροπή αυτής της πολιτικής αλλά και αυτών που την υπηρετούν, ακόμα και αν εμφανίζονται με αριστερό μανδύα είναι πλέον μονόδρομος.

Πηγή : ygeionomikoi.gr

δημοσίευσε ...