Για ευθύνες τόσο της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) όσο και της κυβέρνησης και των υπουργών Εργασίας Γιάννη Βρούτση και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, κάνει λόγο ο εκπρόσωποςτης Αυτόνομης Παρέμβασης (ΣΥΡΙΖΑ) και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Χαρίσης, αναφορικά με την απόλυση των 460 εργαζομένων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, επιτυχόντων του ΑΣΕΠ 9Κ.
Όπως λέει στην aftodioikisi.gr ο Γ. Χαρίσης, «η κυβέρνηση και οι συγκεκριμένοι υπουργοί παραπλάνησαν τους εργαζομένους, με σκοπό να τους εφησυχάσουν, και δεν υλοποίησαν όσα έλεγαν τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ο Αντώνης Μανιτάκης αναγνώριζε το δίκαιο, όπως έλεγε αίτημά τους, και υποσχόταν ότι θα συνεργαστεί με τον υπουργό Εργασίας για την επίλυση του ζητήματος, και όταν ο Γιάννης Βρούτσης είχε εκφράσει απερίφραστα τη δέσμευση της κυβέρνησης για άμεση, οριστική και νομικά στέρεη λύση, στη διατήρηση των θέσεων των επιτυχόντων της προκήρυξης ΑΣΕΠ 9Κ/2008». Όσο για τις ευθύνες της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Αυτόνομης Παρέμβασης, φταίει «γιατί πίστεψε όσα της είπαν, καθησύχασε με την πλευρά της τους εργαζομένους και δεν κινήθηκε άμεσα για να αντιδράσει».Χθες, πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εργαζομένων, όπου παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Αυτόνομης Παρέμβασης, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στους 460. Η αντιπροσωπεία δεσμεύθηκε ότι «θα συνεχίσει τους αγώνες, μαζί με τους εργαζομένους, για την παραμονή των υπαλλήλων της 9Κ στο ΙΚΑ, προκειμένου πρωτίστως να εξασφαλισθεί η εξυπηρέτηση εκατομμυρίων ασφαλισμένων και συνταξιούχων, των οποίων τα δικαιώματα παραβιάζονται από τις μνημονιακές πολιτικές και τη διάλυση των δομών του ΙΚΑ».
Ποιοι είναι οι 460 της ΑΣΕΠ 9Κ – Το «αυτογκόλ» Μανιτάκη
Πρόκειται για επιτυχόνες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 9Κ για την Αγροτική Τράπεζα, οι οποίοι υποχρεώθηκαν (χωρίς δικαίωμα επιλογής) να αποδεχτούν το διορισμό τους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με αποτέλεσμα εδώ και περίπου δύο χρόνια να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ταμείο. Με απόφαση όμως του Διοικητικού Εφετείου, είδαν την πόρτα της εξόδου από το Δημόσιο, καθώς η νομοθετική ρύθμιση που προέβλεπε το διορισμό τους στο ΙΚΑ κρίθηκε αντισυνταγματική.
Η «γκάφα» Μανιτάκη έγκειται στο ότι ενώ έπρεπε να στείλει εγκύκλιο στο ΑΣΕΠ με το διορισμό τους, δεν το έπραξε, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση -σύμφωνα με τις πληροφορίες- να ψάχνει στο και πέντε λύση.
πηγή : aftodioikisi.gr