Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

ΜΕΤΑ:Η αποχή του ΠΑΜΕ απ’ τη συγκρότηση του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ φαίνεται ότι δεν είναι θέμα αρχής!


Ο «φόβος φυλάει τα έρημα» και η ανάδειξη του Γρηγόρη Καλομοίρη εκλεγμένου μέλους στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με τις δυνάμεις του ΜΕΤΑ στη θέση του προέδρου, έκαναν τα μέλη του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) να «επανεξετάσουν» τη στάση «αρχής» που κράτησαν μέχρι τώρα, απέχοντας από τις διαδικασίες εκλογής προεδρείου στην Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ.
Ανακοίνωση του ΜΕΤΑ για την καιροσκοπική στάση του ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ για εκλογή προεδρείου.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Ε/Ε της ΑΔΕΔΥ για τη συγκρότηση του προεδρείου της, δέκα μήνες μετά το συνέδριό της, ο Γρηγόρης Καλομοίρης, στέλεχος του ΜΕΤΑ, έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου και έλαβε επτά(7) στους δεκαεπτά(17) ψήφους (3 του ΜΕΤΑ, 2 των Αριστερών Συσπειρώσεων και 2 της Δημοσιοϋπαλληλικής Ανατροπής), με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί.

Αξιοσημείωτη είναι η μετατόπιση των δύο εκπροσώπων του ΠΑΜΕ, οι οποίοι, εδώ και δέκα μήνες απέχουν από τη διαδικασία εκλογής προεδρείου, από θέση αρχής. Σήμερα, βγαίνοντας από τον πολύμηνο λήθαργό τους, αποφάσισαν να συμμετέχουν στην ψηφοφορία, ψηφίζοντας λευκό προκειμένου-κατά δήλωσή τους- να αποτρέψουν την πιθανότητα εκλογής του Γρηγόρη Καλομοίρη στη θέση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ.

Η καιροσκοπική στάση του ΠΑΜΕ, το οποίο μοναδικό καημό έχει πώς θα αποκλείσει τη συγκρότηση αγωνιστικού προεδρείου, δείχνει το αδιέξοδο της πολιτικής του και τις τεράστιες ευθύνες του για την ακινησία στα συνδικάτα και τη μακροημέρευση του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.

Αλήθεια αν διαμορφώνονταν πλειοψηφία για εκλογή προέδρου από την ΠΑΣΚΕ θα ψήφιζε λευκό ή θα απείχε απ’ την ψηφοφορία, διευκολύνοντας την εκλογή του;

Το ΜΕΤΑ απ’ την πρώτη στιγμή επέμεινε στην ανάδειξη ενός αγωνιστικού-διεκδικητικού προεδρείου στην ΑΔΕΔΥ, στη βάση ενός κοινού μίνιμουμ προγράμματος, για να σταματήσει η διάλυση του δημοσίου και οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Οι εργαζόμενοι μπορούν πλέον να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Από την Ε/Ε του ΜΕΤΑ

Η ανακοίνωση σε μορφή word: ΕΔΩ

δημοσίευσε ...