Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

Σε κατάληψη των υπηρεσιών του Δήμου Διστόμου- Αράχοβας- Αντίκυρας προχωρούν οι εργαζόμενοι

Ανακοίνωση – ψήφισμα του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς

Μετά από την ΄Εκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Δίστομο την Πέμπτη 16/10/2014 ,των εργαζομένων στο Δήμο ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ , και αφού διαπιστώθηκε απαρτία , αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία το εξής:

Με αφορμή την συνεδρίαση της 13/10/2014 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ και μετά από την αρνητική απόφαση που πήρε σε σχέση με το αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς που ζητούνταν να υπάρξει απόφαση-δέσμευση τόσο για τον μη επανέλεγχο των συμβάσεων που έχουν ήδη κριθεί από τα αρμόδια όργανα , όσο και για τη μη έκδοση αποφάσεων επιμερισμού των ποσοστών της δήθεν «αξιολόγησης» , οι εργαζόμενοι προχωρούν σε κατάληψη των δομών και των υπηρεσιών που υπάγονται στο Δήμο ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ τη Δευτέρα 20/10/2014 , με τη διευκρίνιση ότι θα υπάρξει όχημα (απορριμματοφόρο) με προσωπικό ασφαλείας για την αποκομιδή σκουπιδιών από διάφορα κομβικά σημεία του Δήμου ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ.

Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι υποβάλλουν αίτημα προς το Δήμαρχο και τα αρμόδια πολιτικά όργανα του Δήμου να συγκληθεί άμεσα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την επανεξέταση του δίκαιου αιτήματος των εργαζομένων(όπως αυτό έχει ήδη αναφερθεί).

Στο σημείο αυτό θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο και σαφές για μία ακόμη φορά προς όλους ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς και οι εργαζόμενοι δεν αντιδρούν σε μία αξιοκρατική και αξιόπιστη αξιολόγηση ( άλλωστε αξιολογούμαστε όλοι καθημερινά από τους πολίτες, αλλά και από τα αρμόδια όργανα του Δήμου ) , αλλά αντιτάσσονται στην κατάπτυστη «συγκριτική αξιολόγηση» , με υποχρεωτική ποσόστωση καλών , μέτριων και κακών υπαλλήλων. Μία μέθοδος η οποία έχει απορριφθεί ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα, εδώ και χρόνια , ως αναποτελεσματική και εσφαλμένη.

Εδώ , επειδή μιλάμε για Δημόσιο Τομέα , που εκ των πραγμάτων έχει και επιβάλλεται να έχει κοινωνικό χαρακτήρα , θα συμπληρώναμε ότι είναι και εγκληματική και κοινωνικά ανάλγητη. Σε μία ασφυκτικά δύσκολη περίοδο για την κοινωνία , δεν γίνεται να αποδυναμώνουμε και να απαξιώνουμε ένα από τα προπύργια του Κοινωνικού κράτους , του κράτους Πρόνοιας , που είναι οι Ο.Τ.Α. , ανοίγοντας κερκόπορτες που οδηγούν σε απολύσεις και στην ανεργία ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας , μόνο και μόνο για να πετύχει η μνημονιακή συγκυβέρνηση τις δεσμεύσεις της προς τους δανειστές για επιπλέον απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα , που θα έχουν ως συνέπεια την αποδόμηση και απαξίωση των Κοινωνικών Δομών και του Κοινωνικού χαρακτήρα των Δημοσίων Υπηρεσιών και παράδοσή τους σε εργολαβικά συμφέροντα.

Όσων αφορά τον προσχηματικό επανέλεγχο των συμβάσεων και επειδή υπάρχει σε εξέλιξη μια αρνητική προπαγάνδα από την κυβέρνηση με την αμέριστη συμπαράσταση των συστημικών Μ.Μ.Ε. , να προβαίνουν στην διαδικασία ενοχοποίησης των εργαζομένων ως δήθεν υποστηρικτών της αναξιοκρατίας και προστατών των πλαστογράφων , ξεκαθαρίζουμε ξανά προς όλους τα εξής:

Όσοι έχουν πλαστογραφήσει πτυχία κτλ , να υποστούν τις προβλεπόμενες συνέπειες .ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ προς όλες τις κατευθύνσεις όμως ότι έλεγχος των πλαστών πιστοποιητικών έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από ένα έτος και συνεχίζεται ακώλυτα με τη συνδρομή των εργαζομένων , καθώς αποτελεί επιδίωξη του συνδικαλιστικού κινήματος η αποκατάσταση συνθηκών ισονομίας , διαφάνειας και αξιοκρατίας!

Αντιτασσόμαστε στον προσχηματικό επανέλεγχο των συμβάσεων που έχουν ήδη κριθεί εδώ και χρόνια από τα αρμόδια όργανα τις Πολιτείας( Α.Σ.Ε.Π. , Προεδρικό Διάταγμα 164/2004 , κτλ ). Στο σημείο αυτό να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι το Προεδρικό Διάταγμα 164/2004 , για το οποίο γίνεται και ο περισσότερος λόγος , θεσπίστηκε σε εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας και το κύρος του κρίθηκε θετικά και αμετάκλητα από τα ανώτατα θεσμικά όργανα της Ελληνικής Πολιτείας ( ΣτΕ , Ολομέλεια Αρείου Πάγου , Ολομέλεια Ελεγκτικού Συνεδρίου ) και απέκτησε ισχύ δεδικασμένου με σειρά αποφάσεων του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Με βάση όλα τα παραπάνω θεωρούμε τον επανέλεγχο προσχηματικό , μια διαδικασία πολιτικά ανήθικη , συνταγματικά προβληματική και διοικητικά απαράδεκτη , καθώς θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα λειτουργίας και αποδοτικότητας στις ήδη υποστελεχωμένες ( κατά γενική ομολογία και των αιρετών σε όλη την επικράτεια) υπηρεσίες των Δήμων και των Ο.Τ.Α. γενικότερα.

Καταληκτικά , δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι στο Δήμο ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ είμαστε πολίτες της ίδιας κοινωνίας , με τις ίδιες ανησυχίες και προβλήματα , με την ίδια αγωνία για το μέλλον του τόπου μας. Τόπο που στηρίζαμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε προσφέροντας τις υπηρεσίες στους συμπολίτες μας και λειτουργώντας τις Υπηρεσίες του Δήμου με φιλότιμο, αυταπάρνηση και συνεχή προσπάθεια.

Σε αυτή την προσπάθεια ζητάμε αρωγούς και συνοδοιπόρους το Δήμαρχο , το Δημοτικό Συμβούλιο και όλους τους συμπολίτες μας.

Εκ μέρους της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ               ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

δημοσίευσε ...