Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

«Η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ προσπαθεί να αποκλείσει τους εργαζόμενους του Δήμου Περιστερίου από τις εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο»

Η τακτική της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ να χρησιμοποιεί την ομοσπονδία σαν παραταξιακό «καπετανάτο» είναι γνωστή.

Όπως γνωστή είναι και η μέθοδος του αποκλεισμού εργαζομένων που χρησιμοποιεί η παράταξη της ΣΥΝ.ΑΝ (πρ. ΠΑΣΚΕ) από εκλογικές διαδικασίες προκειμένου να επιφέρουν ή ακόμα και να σιγουρέψουν τα παραταξιακά οφέλη τους.
Οι συνεχείς τακτικισμοί άλλωστε της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο θέμα της ένταξης όλων των εργαζομένων με ίσα δικαιώματα στα συνδικάτα συντηρεί τη γκρίζα σκιά που δημιούργησε ο αποκλεισμός Σωματείων – Μελών της ομοσπονδίας και εκλεγμένων αντιπροσώπων των εργαζομένων από το συνέδριο της Θεσσαλονίκης με ευθύνη της τότε ΠΑΣΚΕ σήμερα ΣΥΝ.ΑΝ. συνεπικουρούμενη και από τις δυνάμεις της ΔΑΚΕ.

Χωρίς καμία ενημέρωση στις υπόλοιπες παρατάξεις της εκτελεστικής επιτροπής της ομοσπονδίας, η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ προχώρησε σε αποστολή εγγράφου (αρ.πρωτ. 101/4-2-2015) προς το Υπουργείο Εσωτερικών και με το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά να μην γίνουν οι εκλογές στο Δήμο Περιστερίου για την ανάδειξη αιρετών μελών στο Β’ Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Έγγραφο που δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμα (10/2/2015) ούτε στη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας! Γιατί;

Να θυμίσουμε ότι την ημέρα διενέργειας των εκλογών, 9 Δεκεμβρίου 2014, το Δημαρχείο Περιστερίου τελούσε υπό κατάληψη από αγωνιστές – αλληλέγγυους στον αγώνα απεργίας πείνας του αναρχικού Νίκου Ρωμανού και ήταν αδύνατη η πραγματοποίηση των εκλογών.

Αλήθεια, η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ η οποία όπως ισχυρίζεται δια μέσου του εγγράφου της ότι κόπτετε για την διαφύλαξη της εγκυρότητας, θεωρεί έγκυρη και ολοκληρωμένη την διαδικασία των εκλογών του Β’ Υπηρεσιακού Συμβουλίου όταν δεν διενεργήθηκαν οι εκλογές σε έναν δήμο της δικαιοδοσίας του εν λόγω Υπηρεσιακού Συμβουλίου και δεν εκφράστηκαν με την ψήφο τους οι εργαζόμενοι;

Αν πρόθεση της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ που υπογράφει το έγγραφο ήταν η «διαφύλαξη της εγκυρότητας της εκλογικής διαδικασίας» θα ήταν πολύ πιο ορθό να προτείνει την επανάληψη των εκλογών σε όλους τους Δήμους που ανήκουν στο Β’ Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Είναι ξεκάθαρο όμως πως πρόθεση της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν είναι η «διαφύλαξη της εγκυρότητας της εκλογικής διαδικασίας», επιχειρούν την μη πραγματοποιήσει των εκλογών και τον αποκλεισμό του μεγαλύτερου Δήμου της αρμοδιότητας του Β’ Υ.Σ. και των εργαζομένων, προκειμένου να διαφυλάξουν τα παραταξιακά εκλογικά οφέλη που αποκομίζει η ΣΥΝ.ΑΝ (πρ. ΠΑΣΚΕ) από την μέχρι τώρα εκλογική διαδικασία. Ενώ δεν αποφεύγουν και την τακτική του έμμεσου εκβιασμού, καταλήγοντας στο έγγραφό τους ότι η εκλογική διαδικασία […σε περίπτωση «επανάληψης» γίνεται πλήρως διαβλητή].

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι στέλεχος της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κάνει «σημαία» του προεκλογικού του αγώνα στο Δήμο που συνδικαλίζεται την αντιπαράθεση του με την Δημοτική Αρχή για τις κρίσεις προϊσταμένων, σε ένα Υπηρεσιακό Συμβούλιο που ακόμα δεν έχει συγκροτηθεί και όταν με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή κώφευε «εκκωφαντικά», ενώ σχεδόν ρουσφετολογικά ζήτησε στην πρόσφατη συνάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον Υπουργό Εσωτερικών άμεση παρέμβαση στο συγκεκριμένο θέμα, λες και από τα κυρίαρχα προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου για επίλυση είναι αυτό, για να συζητηθεί στην πρώτη συνάντηση με τη νέα κυβέρνηση.

Το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ με σταθερή θέση υπέρ των κρίσεων προϊσταμένων μέσω Υπηρεσιακών Συμβουλίων και απέναντι στις αυθαίρετες αποφάσεις διορισμού τους από τις δημοτικές αρχές, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τον εκδημοκρατισμό, τη δομή και τη λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια αποκλεισμού και φίμωσης των εργαζομένων καθώς και κάθε προσπάθεια ελέγχου και μετατροπής των Υπηρεσιακών Συμβουλίων σε μηχανισμό εκδούλευσης, εκμετάλλευσης και δημιουργίας πελατειακών σχέσεων.
10/2/2015
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ

δημοσίευσε ...