Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Παρέμβαση του Σωματείου για το εκλογικό του 2014



Την παρέμβαση του πραγματοποίησε χθες 30/9/2015 το Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά, ώστε να σταματήσει ο εμπαιγμός που συνεχίζεται προκειμένου να καταβληθεί η εκλογική αποζημίωση των τριπλών εκλογών του 2014.

Με έγγραφο που απέστειλε το Δ.Σ του Σωματείου στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη καθιστά σαφές ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου δεν μπορεί να γίνονται μπαλάκι του πινγκ – πονγκ και οι ευθύνες της μη καταβολής της εκλογικής αποζημίωσης να μετατοπίζονται από το Υπουργείο στο Δήμο και αντίστροφα.
Η Δημοτική Αρχή Πειραιά να αναλάβει τις ευθύνες της και να καταβάλει από ιδία έσοδα την εκλογική αποζημίωση εφόσον τα χρήματα που κατατέθηκαν για τον σκοπό αυτόν παρακρατήθηκαν από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. για χρέη του Δήμου προς το Δημόσιο.

Να σταματήσει πλέον η κοροϊδία και η απαξίωση που εισπράττουν οι εργαζόμενοι στους Δήμους  ως προς το χαμηλό ύψος της αποζημίωσης και του μεγάλου χρονικού διαστήματος καταβολής της. Να μπει τέλος στην άνιση αντιμετώπιση και την δημιουργία εργαζομένων πολλών ταχυτήτων που επέβαλε με την εφαρμοζόμενη πολιτική της η κεντρική εξουσία.

Το έγγραφο που απέστειλε το Δ.Σ του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη συγκεκριμένα αναφέρει:

"Παρότι έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα (15 μήνες) δεν έχει καταβληθεί ακόμα στους εργαζόμενους του Δήμου Πειραιά η εκλογική αποζημίωση των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών και των εκλογών για την ανάδειξη των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πραγματοποιήθηκαν το Μάιο του 2014.

Μέχρι σήμερα και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις τόσο του τότε υπηρεσιακού Υπουργού Εσωτερικών κ. Μιχάλη Θεοχαρίδη (Ιανουάριος 2015), όσο και του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης της προηγούμενης κυβέρνησης κ. Νίκου Βούτση, αλλά και των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Εσωτερικών και μετά την έκδοση δύο Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) θα αντιμετωπίζονταν το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στην καταβολή των εκλογικών αποζημιώσεων λόγω της έλλειψης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας ορισμένων Δήμων.

Όλα αυτά όμως ανατράπηκαν μετά την συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τον υπηρεσιακό Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Αντώνη Μανιτάκη, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 και σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης όπου αναφέρει:

«Τέλος, ως προς τα προβλήματα που πράγματι, έχουν ανακύψει σε σχέση με την καταβολή των αποζημιώσεων από προγενέστερες εκλογικές αναμετρήσεις, σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει εξοφλήσει πλήρως τις υποχρεώσεις του και πλέον η διευθέτηση του ζητήματος αποτελεί αρμοδιότητα των οικείων Δήμων».

Επειδή η δήλωση αυτή περιπλέκει την κατάσταση σας καλούμε όπως ΑΜΕΣΑ μας ενημερώσετε αν το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προτίθεται να εξοφλήσει τις οφειλές του στους εργαζόμενους που συμμετείχαν κατά την προπαρασκευή και διεξαγωγή των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών και των Εκλογών για την ανάδειξη των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Μαΐου 2014, ή ποιός έχει την υποχρέωση αυτή.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, στον οποίο κοινοποιείται το παρόν έγγραφο καλείται ΑΜΕΣΑ για τις δικές του ενέργειες, καθώς σύμφωνα και με το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης η ευθύνη της μη καταβολής της εκλογικής αποζημίωσης είναι αρμοδιότητα των οικείων Δήμων.

Αναμένουμε το συντομότερο δυνατόν την απάντησή σας, καθώς σε περίπτωση άρνησης καταβολής της εκλογικής αποζημίωσης θα πρέπει να υπάρχει ο χρόνος και για τη δικαστική διεκδίκηση των οφειλομένων."
                                     Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                 Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γεν. Γραμματέας
           Μιλτιάδης Λουκίσας                                                Ανάργυρος  Φώτης

δημοσίευσε ...