Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Η ΔΟΕ καταγγέλλει το δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών

...για την ανυπόστατη επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αφού έλαβε υπόψη του τις καταγγελίες των συλλόγων εκπαιδευτικών «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και «ΥΠΑΙΘΡΟΥ» Θεσσαλονίκης για όσα ανυπόστατα προτείνει σε επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία ως «λύσεις» ο Δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Θεσσαλονίκης κ. Σίμος Δανηιλίδης, τονίζει τα παρακάτω:

Φέτος, και εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόστηκαν στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια με την υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, έχει διαμορφωθεί ένα ζοφερό τοπίο στη Δημόσια Εκπαίδευση με χιλιάδες κενά αφού κανένας διορισμός δεν γίνεται τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Δήμαρχος αντί να καταγγείλει τις πολιτικές αυτές που οδηγούν στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, κατά την προσφιλή του τακτική, για άλλη μια φορά ενοχοποιεί και συκοφαντεί τους εκπαιδευτικούς στα μάτια των γονέων και ολόκληρης της κοινωνίας.

Αντί να «ρίχνει το φαρμάκι του» ο κ. Δήμαρχος στους εκπαιδευτικούς και το συνδικαλιστικό κίνημα θα έπρεπε να γνωρίζει ότι τα τελευταία χρόνια έγιναν πλήθος συγχωνεύσεων που δημιούργησαν πολυπληθή τμήματα σε όλη τη χώρα, αφήνοντας ολιγομελή τμήματα αποκλειστικά στα σχολεία της νησιωτικής Ελλάδας και σε παραμεθόριες περιοχές γιατί το επιβάλει το γεωγραφικό τοπίο της πατρίδας μας. Θα έπρεπε, επίσης, να γνωρίζει ότι σε πάρα πολλά σχολεία εξαιτίας του μεγάλου αριθμού μαθητών όλοι οι διαθέσιμοι χώροι, έχουν μετατραπεί σε αίθουσες διδασκαλίας.

Σε ό,τι αφορά τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών (μεταθέσεις – αποσπάσεις) ας μη ματαιοπονεί παραβιάζοντας ανοιχτές θύρες αφού στον κλάδο μας λειτουργούν τα πάντα με διαφάνεια και μοριοδότηση που οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί με τους αγώνες τους επέβαλαν.  Οι διορισμοί έγιναν με διαφανή και αξιοκρατικό τρόπο δίχως τις παρεμβάσεις του πελατειακού συστήματος τις συνέπειες του οποίου πληρώνουμε σήμερα όλη η ελληνική κοινωνία. Οι αποσπάσεις γίνονται με μόρια και ο κλάδος μας πρώτος καταγγέλλει αυτές που με τρόπο αδιαφανή και πελατειακό η πολιτική ηγεσία έκανε σε άλλες υπηρεσίες πέρα απ’ αυτές της εκπαίδευσης.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταγγέλλει και καταδικάζει τις λογικές όπως αυτές του κ. Δημάρχου Νεάπολης – Συκεών, που αντί να ακολουθήσει το δρόμο της συνεργασίας με τους συναδέλφους μας που δίνουν τη ζωή τους, πολλές φορές μέσα σε απαράδεκτες συνθήκες, καθημερινά για να κρατήσουν όρθια την εκπαίδευση του τόπου μας, επιλέγει αυτόν τον ολισθηρό δρόμο της συκοφάντησής τους προκειμένου να καλύψει τις ενδεχόμενες δικές του παραλείψεις και αδυναμίες.

πηγή : ergasianet.gr

δημοσίευσε ...