Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

«Κοινωφελής Εργασία» : ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε Παναττική Συγκέντρωση την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΠΟΕ-ΟΤΑ
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 – Από τις 11.30 π.μ. έως τέλος

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει για μία φορά τις «δουλεμπορικές» σχέσεις εργασίας και με δεδομένο ότι αυτές τις ημέρες χιλιάδες απασχολούμενοι με 5μηνες συμβάσεις σε Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας περνούν από την «ομηρία» στη ανεργία και αποδυναμώνονται ή διαλύονται οι υπηρεσίες των Δήμων, διεκδικεί την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, της κατάργηση κάθε ελαστικής σχέσης εργασίας, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και Τοπική Αυτοδιοίκηση με Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα.

       Στο πλαίσιο μάλιστα αυτό, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α αποφάσισε να προκηρύξει ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για τους εργαζόμενους στην Κοινωφελή Εργασία (5μηνα) του Ο.Α.Ε.Δ., την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 από τις 11:30 το πρωί   έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας, ενώ θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των εργαζομένων στις 12.00 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29-Αθήνα).

      Καλεί επίσης όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη της στο Νομό Αττικής να ενισχύσουν με την παρουσία τους στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας το κοινό αίτημα για κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, καθώς επίσης και τους Συλλόγους-Μέλη της στην Περιφέρεια να οργανώσουν ανάλογες κινητοποιήσεις.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΔΩ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας που έχουν κατασκηνώσει έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δημιουργώντας Κέντρο Αγώνα εργαζομένων και ανέργων.

Οι εργαζόμενοι στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (πεντάμηνα) απασχολούνται σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων της χώρας ως εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. Παρέχουν ίση εργασία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, καλύπτοντας τα τεράστια κενά σε προσωπικό που έχουν οι Δήμοι, με τον μισό σχεδόν μισθό και χωρίς τα βασικά εργασιακά δικαιώματα.

Αυτές τις ημέρες βρίσκονται ξανά στην ανεργία και στην εργασιακή περιπλάνηση χωρίς να έχουν καν το δικαίωμα του επιδόματος ανεργίας. Οι Δήμοι και οι Υπηρεσίες καταρρέουν με τα τεράστια κενά και τις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό (εφόσον κατά επιταγή των μνημονιακών Νόμων δεν πραγματοποιούνται προσλήψεις) και ο δρόμος των εκχωρήσεων-ιδιωτικοποιήσεων ανοίγει διάπλατα για όλες τις υπηρεσίες, με δραματικές συνέπειες για τους δημότες.

Με αυτό το μοντέλο εργασιακών σχέσεων, επιδιώκεται να επιβληθεί για το σύνολο του Δημοσίου και ειδικότερα τους Ο.Τ.Α., ο «φτηνός και ανακυκλώσιμος» εργαζόμενος, χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αγωνίζεται και διεκδικεί:

•Κατάργηση κάθε μορφής ενοικιαζόμενης, προσωρινής και ελαστικής εργασίας.
•Μόνιμο προσωπικό στους Δήμους και σε όλο το Δημόσιο, για ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες και δομές που να καλύπτουν τις αυξημένες καθημερινές ανάγκες. Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών άμεση ή έμμεση.

•Σταθερή δουλειά με ίσα εργασιακά δικαιώματα και μισθούς. Κατάργηση των δουλεμπορικών σχέσεων εργασίας που παραπέμπουν σε εργασιακό μεσαίωνα.

•Εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων διατάξεων της Εργατικής Νομοθεσίας. Αμοιβή με βάση τις ισχύουσες αποδοχές των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. και σε όλο το Δημόσιο. Πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ασφαλιστική-υγειονομική κάλυψη. Απασχόληση στις υπηρεσίες για τις οποίες προσλήφθηκαν καθώς και απόδοση των παροχών που προβλέπονται για τους μόνιμους εργαζόμενους, όπως τα Μέσα Ατομικής Προστασίας και όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Να εξασφαλιστεί η έγκαιρη και μηνιαία καταβολή των αποδοχών τους.

•Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Δημοσίου, να δώσουν το παρών στο Κέντρο Αγώνα και να παρευρεθούν την Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 12:00, στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς εργαζόμενους στα πεντάμηνα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας.

Για να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε όλους τους συναδέλφους, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει Παναττική διευκολυντική Στάση Εργασίας την Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015 από τις 11:30πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Ο αγώνας μας είναι κοινός ενάντια στην ανεργία, στην επισφάλεια, στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στον εργασιακό μεσαίωνα, που μας οδηγούν με τις πολιτικές τους η Κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Το Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...