Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Απέχουν οι εργαζόμενοι από τις «παρελάσεις» του Δημάρχου Αλίμου

Την άμεση αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου έλαβε η Δημοτική Αρχή για την απόφαση που πήρε να διοργανώσει παρελάσεις των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου και των παιδαγωγών τους το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων αποφάσισε να καλύψει συνδικαλιστικά την αποχή των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς από οποιαδήποτε εργασία πέραν του ωραρίου τους και του θεσμοθετημένου πενθημέρου όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Την στιγμή που δίνεται αγώνας από τους εργαζόμενους για την επαναφορά του εξαώρου στους παιδικούς σταθμούς, υπάρχουν αιρετοί που πάνω από τον παιδαγωγικό χαρακτήρα των παιδικών σταθμών και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, βάζουν την προσωπική τους προβολή.
Γνωστές και καταδικαστέες είναι οι προσπάθειες του Δημάρχου Νεάπολης Συκεών Θεσσαλονίκης για λειτουργία των παιδικών σταθμών όλες τις ημέρες του έτους και πέραν του καθορισμένου ωραρίου.
Να θυμίσουμε στον Δήμαρχο Αλίμου ότι ο συνάδελφος του στο Δήμο Αμπελόκηπων – Μενεμένης για να ικανοποιήσει την αυτοπροβολή του έβαλε τους εργαζόμενους να παρελάσουν οδηγώντας απορριμματοφόρα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Κάπως έτσι σκέφτεται και ο Δήμαρχος Αλίμου την παρέλαση των παιδιών και των παιδαγωγών στην χριστουγεννιάτική παρέλαση που επινόησε;
Το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ στηρίζει την απόφαση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου και καλεί τους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών να απέχουν από κάθε εργασία πέραν του ωραρίου τους, που στόχο έχει την επικοινωνιακή εκμετάλλευση από την Δημοτική Αρχή.
Έκπληξη που αφήνει πολλά ερωτηματικά αποτελεί το γεγονός ότι ο πρόεδρος και οι δυνάμεις της ΔΑΣ-ΟΤΑ στο Σύλλογο Εργαζομένων δεν υπόγραψαν την απόφαση.

δημοσίευσε ...