Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Τετάρτη 5/4: και πάλι σε δίκη τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ



Τετάρτη 5 Απριλίου και ώρα 10πμ., στο Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (Κτήριο 8 – Αίθουσα 1 – Ισόγειο)
Συνεχίζεται το μπαράζ δικαστικών διώξεων σε βάρος μελών της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στο πλαίσιο της τακτικής τρομοκράτησης και εκφοβισμού των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και της ποινικοποίησης των αγώνων τους. Αυτή τη φορά, η δίωξη αφορά σε κινητοποίηση που έγινε το 2010, οπότε και με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής κλείστηκε ο ΧΥΤΑ Φυλής.  Πρόκειται για μια από τις πρώτες κινητοποιήσεις του κλάδου, τον Μάρτιο του 2010, την περίοδο εφαρμογής του μνημονίου και της περικοπής των αποδοχών των εργαζομένων. Μηνυτής ο πρώην δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, τα τότε μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ: Γιώργος Χαρίσης, Θέμης Μπαλασόπουλος, Βασίλης Πολυμερόπουλος, Γιώργος Καταχανάς, Θωμάς Καραγιαννάκης, Γιάννης Τσούνης, Νίκος Γερακάρης, Ηλέκτρα Πατσουράκη, Νικόλαος Τράκας, Σπύρος Πολυζώης και Γιώργος Κούνας. «Στη Φυλή Αττικής, στις 6 και 7 Μαρτίου 2010, από κοινού ενεργώντας, δηλ. κατόπιν συναπόφασης, παράνομα εισήλθαν σε χώρο Δημοτικής υπηρεσίας και παρέμειναν στους χώρους αυτούς παρά τη θέληση της υπηρεσίας που τους χρησιμοποιεί, της οποίας τη θέληση δηλώνει ο νόμιμος εκπρόσωπος ή ο υπάλληλος της και προκάλεσαν διακοπή ή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας», αναφέρεται στο κατηγορητήριο.
«Έπειτα από επτά (7) χρόνια κάποιοι επιμένουν πως οι εκπρόσωποι των εργαζομένων πρέπει να βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου προφανώς, προς “γνώση και συμμόρφωση”.
Προφανώς, κάποιοι ενοχλούνται από την άσκηση του δημοκρατικού δικαιώματος των απεργιακών κινητοποιήσεων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων και προτιμούν ηγεσίες συμβιβασμένες και πειθήνιες, που θα είναι έρμαιο των διαθέσεων της εκάστοτε κυβέρνησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Πραγματικός στόχος, όμως, δεν είναι η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, «αλλά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους, καθώς αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, ότι επιχειρείται η καλλιέργεια κλίματος τρόμου μέσω της ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα», υπογραμμίζει συνεχίζοντας.
«Η απάντησή μας είναι πως δεν εκβιαζόμαστε και δεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενωμένοι μέχρι να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει και η σημερινή συγκυβέρνηση και έχει διαλύσει την ελληνική κοινωνία», καταλήγει.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...