Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Προσωρινή διαταγή πληρωμής και για τους τέσσερεις απλήρωτους συμβασιούχους του Δήμου Πειραιά



Με την παρέμβαση και στήριξη του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά, οι τέσσερεις εργαζόμενοι συμβασιούχοι που παρέμεναν απλήρωτοι επί πέντε σχεδόν μήνες με όλα τα βιοποριστικά επακόλουθα που έχουν δημιουργηθεί από την πολύμηνη καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων τους, κατάφεραν στη σημερινή συζήτηση της υπόθεσης στο Ειρηνοδικείο Πειραιά να αποσπάσουν θετική προσωρινή διαταγή και να τους καταβληθεί ένα μέρος των δεδουλευμένων τους μέχρι την τακτική δικάσιμο των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει και η οποία ορίστηκε για τις 28/4/2017.
Να θυμίσουμε ότι στους συγκεκριμένους εργαζόμενους δεν καταβλήθηκαν τα δεδουλευμένα τους και δεν ξεκίνησε η κανονική ροή της μισθοδοσίας τους όπως έγινε με τους υπόλοιπους εργαζομένους συμβασιούχους του Δήμου, γιατί η παράταση της σύμβασης τους, έγινε κάνοντας χρήση του 90ημερου που έδινε το δικαίωμα το αρθ.16 του Ν.4429/2016 για τις συμβάσεις που είχαν λήξει με την δημοσίευση του νόμου και η επίτροπος πριν ψηφιστεί η νέα νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει το αρθ. 25 του ν. 4456/2017, τα είχε στείλει με πράξη σε τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Τόσο η κυβέρνηση με τα λάθη και τις παραλήψεις της όσο όμως και η κομματική και πελατειακή σκοπιμότητα των αντιδράσεων της πλειοψηφίας Πατούλη στην ΚΕΔΕ, αναγκάζουν τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν δικαστικά αυτά που θεωρούνται απολύτως αυτονόητα, τα δεδουλευμένα της εργασίας που προσφέρουν.
Η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θεωρούσε αντιδεοντολογικό, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ομοσπονδίας, πριν την συζήτηση στα τμήματα ή την ολομέλεια να συναντηθεί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στους δήμους, δέχεται να συναντήσει τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ που εκπροσωπεί του δημάρχους και να ακούσει την κομματική θεωρεία του που βυσσοδομεί πάνω στην ανάγκη των συμβασιούχων για την συνέχεια στην εργασία.
Οι εργαζόμενοι από όλους αυτούς, που δέχονται τα μνημόνια και εφαρμόζουν αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα άλλο εκτός από κούφια λόγια παρηγοριάς και κατανόησης.
Μόνη επιλογή που έχουν είναι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να συσπειρωθούν στα συνδικάτα τους και να δώσουν μαζικά και αποφασιστικά αγώνα διαρκείας για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ενόψει του πολυνομοσχεδίου που πρόκειται όπως ισχυρίζεται το Υπουργείο Εσωτερικών να κατατεθεί μετά το Πάσχα, να διεκδικήσει την άμεση μετατροπή των συμβάσεων από ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ όλων των εργαζόμενων συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εξυπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας.

δημοσίευσε ...