Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Θέλουν πολίτες - «καταδότες» για να καταστείλουν την αποχή των ανταποκριτών του ΟΓΑ


Ανακοινώσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ για ΕΦΚΑ-ΟΓΑ και ΕΛΓΑ
Άλλοι καιροί (μνημονιακοί), άλλα έθιμα (μνημονιακά)!!! Και ο πρώτος και καλύτερος σε αυτά, σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, είναι ο διοικητής του ΕΦΚΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης που: α) από τη μια μεριά, αρνείται να συναντήσει την Ομοσπονδία για το θέμα των απλήρωτων ανταποκριτών του ΟΓΑ, και β) από την άλλη πλευρά, καλεί τους πολίτες να καταγγείλουν ονομαστικά τους ανταποκριτές, που απέχουν – απεργούν εξαιτίας της απληρωσιάς.
Αναλυτικότερα:
Με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκηρύχθηκε απεργίααποχή των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τα καθήκοντα του ανταποκριτή του ΟΓΑ, αφού εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι από τον Νοέμβριο του 2016 έως και σήμερα και μάλιστα χωρίς καμιά προοπτική επίλυσης του προβλήματος, δεδομένου ότι στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ δεν προβλέπεται καμιά πίστωση για την αποπληρωμή τους.
Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ επανειλημμένα απευθύνθηκε στο γραφείο του διοικητή του ΕΦΚΑ Αθανάσιου Μπακαλέξη, προκειμένου να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση για την επίλυση του προβλήματος. Ωστόσο, τα αιτήματα για συνάντηση «αντιμετωπίστηκαν με ιδιαίτερη αδιαφορία από τον “αναβαθμισμένο” από τη σημερινή συγκυβέρνηση διοικητή του ΕΦΚΑ», καταγγέλλει η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Την ίδια ώρα, φτάνουν στην Ομοσπονδία καταγγελίες ανταποκριτών του ΟΓΑ πως η απάντηση-κατεύθυνση του γραφείου του διοικητή του ΕΦΚΑ σε διαμαρτυρίες των πολιτών για την μη εξυπηρέτησή τους είναι να καταθέτουν ονομαστικές αναφορές εναντίον των εργαζομένων. Το γεγονός αυτό υπογράμμισε η Ομοσπονδία στο γραφείο του διοικητή, αλλά… σιγήν ιχθύος. «Καταγγέλλουμε με κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο τον διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Αθαν. Μπακαλέξη για την αξιοσημείωτη αδιαφορία που επιδεικνύει στο πρόβλημα των απλήρωτων εργαζομένων. Τον καλούμε να κατέβει από το “λευκό άτι” ασκώντας την θεσμική του υποχρέωση να πληρώνει τους εργαζόμενους για τις υπηρεσίες που προσφέρουν», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία, σημειώνοντας: «Θα του ζητούσαμε ξανά να ορίσει συνάντηση με την εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την επίλυση του προβλήματος, αλλά όπως φαίνεται ο διοικητής του νέου υπέρ-Ταμείου μας δίνει την ευχέρεια να την ορίσουμε… εμείς».
Για το δελτίο Τύπου του ΕΛΓΑ και την απεργία – αποχή των ανταποκριτών ΕΛΓΑ
Σε αντίθεση με το διοικητή του ΕΦΚΑ, στις 27 Μαρτίου 2017 και μετά την προκήρυξη αποχής από κάθε σχετική εργασία των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έλαβε σχετικό δελτίο Τύπου από το συγκεκριμένο Οργανισμό, με το οποίο επιχειρείται  αιτιολόγηση της καθυστέρησης καταβολής των αμοιβών των ανταποκριτών.
Παρά όμως το αιτιολογικό που αναπτύσσεται στο δελτίο Τύπου, εκκρεμεί η έγκριση της έκδοσης ΚΥΑ από το υπουργείο Οικονομικών – Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να ξεμπλοκάρει η καταβολή των αποζημιώσεων των ανταποκριτών ΕΛΓΑ για το 1ο και 2ο εξάμηνο του 2016.
«Με θετική πάντα διάθεση και με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών αναμένουμε από τη διοίκηση του ΕΛΓΑ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των αμοιβών προκειμένου να εξετάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ το ενδεχόμενο αναστολής της κινητοποίησης αποχής των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ».
«Μέχρι τότε η πανελλαδική αποχή των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ από τα καθήκοντά τους θα συνεχιστεί κανονικά», καταλήγει.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τον ΕΛΓΑ ΕΔΩ
Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τον Διοικητή του ΕΦΚΑ και τον ΟΓΑ ΕΔΩ

πηγή : ergasianet.gr

δημοσίευσε ...