Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Η απάντηση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ στην χυδαιότητα και τις βρισιές της ΔΑΚΕ-ΟΤΑ



Στην συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη 2017, το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ εκτός των άλλων σημαντικών θεμάτων που έθεσε (Συμβασιούχοι, «Αξιολόγηση», κινητικότητα κλπ) έβαλε και ένα ηθικό ζήτημα.

Ζήτησε από την συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ-ΟΤΑ να τοποθετηθεί επί του ζητήματος που έχει προκύψει από την καταδικαστική απόφαση (26124/15.9.2017) του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών εναντίον του στελέχους της ΔΑΚΕ-Δημοσίου και της ΔΑΚΕ-ΟΤΑ Βασίλη Πολυμερόπουλου, λόγω μη έγκυρου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών που είχε καταθέσει στον Δήμο Αθήνας προκειμένου να εξελιχθεί μισθολογικά και διοικητικά.
Την έντονη αντίδραση των μελών της ΔΑΚΕ-ΟΤΑ και την φραστική επίθεση με χυδαιολογίες και βρισιές εναντίον μας, επειδή φέραμε το θέμα στο Γενικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας, την «καταλαβαίνουμε», έτσι έχουν μάθει να συμπεριφέρονται όταν  τους ασκείται κριτική, θεωρώντας ότι πρέπει να είναι στο απυρόβλητο και ότι κατέχουν το «αλάθητο».

Επίσης «κατανοούμε» και την στάση της συνδικαλιστικής παράταξης «Συνδικαλιστική Ανατροπή» για την στήριξη που παρείχε στην ΔΑΚΕ-ΟΤΑ και στον Βασίλη Πολυμερόπουλο, εκφρασμένη από τον πρόεδρο και τον Αναπληρωτή Γραμματέα της ομοσπονδίας. Χωρίς αυτήν, την υπέρ του δέοντος υποστήριξη, πώς θα μπορούσε να διασωθεί η συνεργασία και η ταύτιση των δύο παρατάξεων που γίνονται ξεκάθαρες στις συνεδριάσεις και τις αποφάσεις της ομοσπονδίας;

Πολύ νωπές είναι άλλωστε στην μνήμη μας οι ανακοινώσεις που έβγαζαν χέρι – χέρι και χρησιμοποιώντας την ΠΟΕ-ΟΤΑ, για την καθαρότητα του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής Βασίλη Πολυμερόπουλου, βάζοντας μάλιστα την ομοσπονδία σε ρόλο ελεγκτή και δικαστή να αποφασίζει, για την αθωότητά του ή μη. Όπως επίσης «φρέσκια» είναι στην μνήμη μας και η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε εκείνη την περίοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, που υπέκρυπτε την «αποκατάσταση σχέσεων» δια παν ενδεχόμενο!

Η θέση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ δεν άλλαξε, όπως τον Νοέμβρη του 2016 που είχε προκύψει το θέμα και μας είχαν καταγγείλει για την θέση μας αυτή, είναι ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι παρατάξεις των εργαζομένων δεν είναι αρμόδιες να αποφαίνονται για την γνησιότητα, την συνάφεια ή την ισοτιμία πτυχίων, δεν είναι αυτό ο ρόλος τους. Για την διαδικασία αυτή υπάρχουν θεσμοθετημένα επιστημονικά ή αρμόδια διοικητικά όργανα για να το πράξουν.

Όπως τονίζαμε και τότε, έτσι και τώρα, σε καμία περίπτωση το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ δεν πρόκειται να καλύψει  περιπτώσεις πλαστογραφίας ή παρόμοιες περιπτώσεις αποδεδειγμένα επίορκων υπαλλήλων που εσχάτως δήθεν ανακάλυψε η Ν.Δ σαν κυβέρνηση και τις χρησιμοποίησε για να κατηγορήσει συλλήβδην τους εργαζόμενους στο δημόσιο και να δικαιολογήσει τον ορυμαγδό απολύσεων, αποκρύπτοντας όμως την αλήθεια από την κοινωνία ότι δηλ. ήταν αποτέλεσμα και της δικής της πολιτικής που εξυπηρετούσε τις πελατειακές σχέσεις της.
   
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ δεν έχει ούτε τάσεις ανθρωποφαγίας, ούτε ενεργεί με βάση μικροπαραταξιακά ή μικροκομματικά συμφέροντα. Αυτά να κοιτάξουν στον καθρέπτη  οι παρατάξεις ΣΥΝ.ΑΝ και ΔΑΚΕ που μας κατηγορούν και θα τα δουν μπροστά τους.

Το αν διέγραψε το συγκεκριμένο  στέλεχος της ΔΑΚΕ ο πολιτικός του φορέας (Ν.Δ.) δεν μας απασχολεί καθόλου και ούτε θα μπούμε στην διαδικασία να ασκήσουμε κριτική για αυτή την ενέργεια. Όμως το αφήγημα που ακούσαμε ότι η διαγραφή του οφείλεται στην στάση που κράτησε ο ίδιος για το θέμα των συμβασιούχων και της αξιολόγησης, είναι παραπάνω από σίγουρο ότι δεν πείθει κανέναν!

Δεν θα αφήσουμε κανέναν να ρίχνει νερό στον μύλο της απαξίωσης του συνδικαλιστικού κινήματος, που κρίνεται από τους εργαζόμενους και την κοινωνία για το αν συγκαλύπτει ή όχι τέτοιες περιπτώσεις, πολύ περισσότερο όταν αυτές αφορούν συνδικαλιστικά στελέχη, γιατί έτσι ανατροφοδοτείται η απαξίωση και μεγαλώνει η αναξιοπιστία των ίδιων αλλά και του συνδικαλιστικού κινήματος.
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 2-10-2017

δημοσίευσε ...