Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Κάλεσμα του ΜΕΤΑ στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας κατά της «αξιολόγησης»



Η 23η Οκτωβρίου, τελευταία ημέρα για την κατάθεση «αξιολόγησης» από τους διευθυντές (B’ αξιολογητές), βρίσκει το 75% των δημόσιων υπαλλήλων σε απεργία-αποχή, ενώ σε σημαντικούς και μαζικούς εργατικούς χώρους, όπως τα νοσοκομεία και οι ΟΤΑ τα ποσοστά έφτασαν και πάνω από 90% έως και 100%.
Οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε ικανοποίηση από αυτήν την επιτυχία, όχι απλά γιατί συμβάλλαμε με κάθε τρόπο στον επίμονο αυτόν αγώνα μαζί με τους χιλιάδες συναδέλφους και συναδέλφισσές μας, αλλά γιατί αναδείχθηκε η πολύ χρήσιμη και κρίσιμη αντοχή των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και επιβεβαιώθηκε η δύναμη της συλλογικότητας των συνδικάτων.
Η εντυπωσιακή συμμετοχή των δημόσιων υπαλλήλων στην απεργία-αποχή επιτεύχθηκε υπό καθεστώς τρομερών πιέσεων από τα επιτελεία των υπουργών και τους διοικητικούς μηχανισμούς. Διαδόθηκαν συνειδητά κι υπόγεια ψέματα για το ότι οι απεργοί θα έχαναν, δήθεν, τη δυνατότητα απόσπασης, μετακίνησης κ.λπ., τέθηκαν ανύπαρκτα διλήμματα, επιστρατεύτηκαν μέθοδοι τρομοκράτησης συνδικαλιστών με απειλές για μηνύσεις, παρατάθηκαν παράνομα οι προθεσμίες, κρατήθηκαν (παράτυπα) πρωτόκολλα ανοιχτά.
Και όλα τα παραπάνω, χρειάστηκαν γιατί δεν μπορούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τους μηχανισμούς που ενεργοποίησε και με την υπόγεια αρωγή συνδικαλιστών της, να κάμψει τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων, ούτε και μετά την απεργοσπαστική, εκβιαστική, διχαστική και πρωτόγνωρη για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα, τροπολογία Γεροβασίλη, που ψήφισε μαζί με τη ΝΔ στη Βουλή!
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ηττήθηκε σε μια μνημονιακή της δέσμευση, που με τόσο πάθος υπερασπίστηκε και εκτέθηκε στα μάτια χιλιάδων εργαζομένων, αφού αποκαλύφθηκε σε μεγάλο βαθμό η στόχευσή της να διαλύσει ο,τιδήποτε δημόσιο και κοινωνικό απέμεινε σε μια κοινωνία, που με την πολιτική της φτωχοποιείται ραγδαία, υπέρ των λίγων που κατέχουν τον πλούτο, απομυζούν το δημόσιο χρήμα και αρπάζουν της δημόσιες δομές.
Η «αξιολόγηση» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι πλέον πλήρως απονομιμοποιημένη στη συνείδηση του συνόλου των εργαζομένων και έχει την ίδια μοίρα με αυτήν των Σαμαρά-Μητσοτάκη, όπως κι αν επιχειρεί να τα παρουσιάσει η Όλγα Γεροβασίλη και οι υποστηρικτές της πολιτικής της.
Ως ΜΕΤΑ θα επιμείνουμε στις διεκδικήσεις απέναντι σε όλα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, ενόψει της 3ης αξιολόγησής της και θα υπερασπιστούμε τους εργαζόμενους σε δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, τις κοινωνικές υπηρεσίες και τα κοινωνικά αγαθά.
Θα συμβάλλουμε στους αγώνες ενάντια στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου 1264/1982, που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους «θεσμούς» για να απαγορεύσει τις απεργίες.
Θα παλέψουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους για το «ξεπάγωμα» των κλιμακίων και τη μισθολογική αναβάθμιση, για επαναφορά των συντάξεων, για αύξηση του αφορολόγητου, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και για την υπεράσπιση της λαϊκής περιουσίας, των δημόσιων αγαθών και ελεύθερων χώρων, την προστασία του περιβάλλοντος και την επιβολή μνημονίων στους πλούσιους.
Το ΜΕΤΑ καλεί τους εργαζόμενος στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017, στις 2μμ., στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Λεωφ. Βασ. Σοφίας 15).
Να ακουστεί η φωνή μας για μια ακόμη φορά και να διατρανώσουμε:
·         Η αντιλαϊκή «αξιολόγηση» θα μείνει στα χαρτιά.

·         ΟΧΙ στη συρρίκνωση και τη διάλυση του Δημοσίου.

·         ΟΧΙ στην παράδοση Κοινωνικών Υπηρεσιών σε ιδιώτες.

·         Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία – Υγεία – Πρόνοια – Ασφάλιση για όλο το λαό.

δημοσίευσε ...