Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

M. Μοναστηρίδης: Ο δήμαρχος Θερμαϊκού θα μας βρίσκει συνέχεια μπροστά του



Συγκέντρωση στο δημαρχείο του Δήμου Θερμαϊκού, στην Περαία Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν το πρωί εργαζόμενοι στους ΟΤΑ του νομού, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για την επιχειρούμενη ανάθεση εκ νέου της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτη, για άλλα τρία χρόνια αντί του «τιμήματος» των 3 εκατ. ευρώ, από το δήμαρχο Γιάννη Μαυρομμάτη. Να σημειωθεί πως τα χρήματα αυτά θα τα πληρώνουν αδρά από την τσέπη τους οι δημότες, μέσω των ήδη επιβεβαρυμένων δημοτικών τελών στο συγκεκριμένο δήμο. Μάλιστα, για να περάσει ανενόχλητη η δημοτική Αρχή τα σχέδιά της «εξαφάνισε» από τα δημοτικά κτήρια την αρμόδια επιτροπή ελέγχου, η οποία… αναζητείται μέχρι τώρα!
Στη συγκέντρωση, παραβρέθηκε και το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, και του ΜΕΤΑ-OTA, Μηνάς Μοναστηρίδης, ο οποίος σε δηλώσεις του στο ergasianet.gr κατήγγειλε τη δημοτική Αρχή Θερμαϊκού για τις μεθόδους της και ξεκαθάρισε πως ο δήμαρχος θα βρίσκει συνέχεια μπροστά του τους εργαζομένους, ώστε να μη δοθεί η υπηρεσία καθαριότητας στον ιδιώτη.
Όπως είπε: «Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Θερμαϊκού, μαζί με εκπροσώπους από την Ομοσπονδία, την ΠΟΕ-ΟΤΑ δηλαδή, ζήτησε συνάντηση με το δήμαρχο, προκειμένου να ερωτηθεί σε ποιον χώρο γίνεται ο διαγωνισμός, δεδομένου ότι σε κανένα δημοτικό κτήριο δεν υπήρχαν οι συνάδελφοι της Επιτροπής Διαγωνισμού. Οι εξηγήσεις που ζητήθηκαν από τη δημοτική Αρχή είναι πού βρίσκεται η Επιτροπή, αφού οι συνάδελφοι δεν είχαν χτυπήσει κάρτα προσέλευσης στην εργασίας τους». Η απάντηση του δημάρχου Γ. Μαυρομάτη; «Δεν είμαι υποχρεωμένος να σας πω, οι υπάλληλοι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία».
Τσεκαρίστηκε από τους εργαζομένους πως όντως η Επιτροπή Διαγωνισμού δεν ήταν σε δημοτικό χώρο, προκειμένου -όπως πρέπει- να διεξάγει το σχετικό διαγωνισμό; «Ναι», υπογραμμίζει ο Μ. Μοναστηρίδης, και επεξηγεί: «Διασταυρώσαμε από το Γραφείο Προσωπικού ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι δεν χτύπησαν κάρτα προσέλευσης στην εργασία, και ότι η σχετική κατάσταση απεστάλη στο γενικό γραμματέα του δήμου. Του τη ζητήσαμε, αλλά κι αυτός αρνήθηκε να μας τη δώσει».
«Η θέση των εργαζομένων είναι μόνιμες προσλήψεις και στην Καθαριότητα, μια δυνατότητα που δεν εκμεταλλεύεται ο δήμαρχος, με το δεδομένο πως μπορεί να προχωρήσει σε προσλήψεις εργαζομένων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, όπως είναι η καθαριότητα», επισημαίνει και προσθέτει: «Με τον τρόπο αυτό, θα έβρισκαν δουλειά άνεργοι και τα δημοτικά τέλη θα μειώνονταν. Αντ’ αυτό, ο δήμαρχος επιλέγει να προωθήσει τα οικονομικά συμφέροντα των ιδιωτών και να δώσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία στους ιδιώτες, επιβαρύνοντας σαφώς ακόμα περισσότερο τους δημότες».
Όσον αφορά στη συμμετοχή των εργαζομένων στη στάση εργασίας που είχε προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, για το συγκεκριμένο ζήτημα; «Ήταν καθολική», σημειώνει το μέλος του ΜΕΤΑ-OTA και του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας των δημοτικών υπαλλήλων, και τονίζει: «Ο δήμαρχος θα μας βρίσκει συνέχεια μπροστά του, και την ημέρα που θα περάσει το θέμα από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου».

δημοσίευσε ...