Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Δήμος Αλίμου: «την κεφαλή επί πίνακι» συνδικαλιστών ζητά ο κ. Κονδύλης και προχωρά σε μηνύσεις σε βάρος τους



Καμία έκπληξη πια δεν μας προκαλεί οποιαδήποτε ενέργεια του δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη που φανερώνει την αυταρχική, αυθαίρετη και πολλές φορές εκδικητική τακτική που έχει επιλέξει για να διοικεί το δήμο του.
Από την αρχή της θητείας της η Δημοτική Αρχή Κονδύλη έδειξε την αντεργατική της «ευαισθησία» προχωρώντας σε αναίτιες και άδικες πειθαρχικές αναφορές και διώξεις κατά των εργαζομένων, κυρίως αυτών που αντιδρούσαν στην αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό της.
Αποκορύφωμα της αντεργατικής στάσης της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ – ΟΤΑ καθώς και κατά του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, για τις παρέμβασης τους σε συνεδριάσεις της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου, όπου εντελώς αναίτια διωκόταν πειθαρχικά εργαζόμενη.
Αντιλαμβανόμαστε τον πανικό του δημάρχου Αλίμου που του έχουν επιφέρει τα πορίσματα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης από τους ελέγχους που έχουν κάνει, όπως και η απώλεια της «δεδηλωμένης» στο Δημοτικό Συμβούλιο που είναι απόρροια της πολιτικής που εφαρμόζει.
Αυτό, όμως, που προφανώς δεν έχει αντιληφθεί ο δήμαρχος είναι ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ούτε εκβιάζονται, ούτε τρομοκρατούνται από οποιαδήποτε ενέργεια που στοχεύει στην φίμωση και οπισθοχώρηση του συνδικαλιστικού κινήματος από την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, όπως επιχειρεί η Δημοτική Αρχή Αλίμου, ποινικοποιώντας τη συνδικαλιστική δράση με την κατάθεση μήνυσης κατά συνδικαλιστικών στελεχών.
Τα πορίσματα των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης δικαιώνουν την εργαζόμενη που διώκει πειθαρχικά ο δήμαρχος Α. Κονδύλης, όταν εκείνη αντέδρασε το 2014 για τον αδιαφανή τρόπο καταβολής του επιδόματος των 176 ευρώ που κέρδισαν δικαστικά οι δικαιούχοι. Τότε, δόθηκαν μέσω του πρώην προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων, ενώ ένα σημαντικό μέρος αυτών των χρημάτων καταβλήθηκαν σε εξωτερικό προμηθευτή του δήμου και όχι μέσω Ενιαίας Αρχής Πληρωμών που είναι το νόμιμο.
Η εκδικητική μανία του Α. Κονδύλη τον οδηγεί να κατασκευάσει ψευδή στοιχεία και να στήσει εικονικό σκηνικό «πολέμου», προκειμένου να στηρίξει της αβάσιμες και πρωτίστως ψευδέστατες κατηγορίες που αναφέρονται στην μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει κατά συνδικαλιστικών στελεχών της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ – ΟΤΑ και του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου.
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί τη Δημοτική Αρχή Αλίμου και το δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη να πάρει πίσω την μηνυτήρια αναφορά κατά των Συνδικαλιστικών στελεχών αλλά και όλες τις αναίτιες και αυθαίρετες πειθαρχικές διώξεις κατά εργαζομένων.
Το συνδικαλιστικό κίνημα ΔΕΝ εκφοβίζεται, ΔΕΝ τρομοκρατείται
Θα το βρίσκει ΣΥΝΕΧΕΙΑ μπροστά του
ΜΕΤΑ – ΟΤΑ  / 24-10-2017

δημοσίευσε ...