Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

«Αξιολόγηση»: «Ολονυκτίς το έχτιζε και το πρωί εγκρεμιζόταν»



Τόσο οι «αξιολογούμενοι» όσο και οι «αξιολογητές» γυρίζουν καθημερινά την πλάτη στην υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση για την εκτρωματική, απεργοσπαστική τροπολογία που ψήφισαν μαζί στην βουλή, η οποία προσβάλει την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και επιδιώκει την ανθρωποφαγία μεταξύ τους.
Η κυβέρνηση προκειμένου να αποδείξει στους «θεσμούς» ότι είναι πιο καλή, πιο υπάκουη και πιο αξιόπιστη από τις προηγούμενες και προκειμένου να υλοποιήσει το προαπαιτούμενο της τρόικας που αποτελεί η «αξιολόγηση προσωπικού», δεν δίστασε να προχωρήσει στον βιασμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και να ποδοπατήσει την αξιοπρέπεια των εργαζομένων εκμεταλλευόμενη την οικονομική εξαθλίωση που έχει επιτείνει με την πολιτική των μνημονίων που συνεχίζει να εφαρμόζει, όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τους διευθυντές και τμηματάρχες ως πολιορκητικό κριό για να σπάσει την μαζικότητα συμμετοχής των εργαζομένων στην Απεργία-Αποχή, να διαιρέσει τους εργαζόμενους και να τους βάλει να φαγωθούν μεταξύ τους, πέφτουν στο κενό.  
Τα μηνύματα που έρχονται από όλους τους κλάδους εργαζομένων στον δημόσιο τομέα δείχνουν ότι η «αξιολόγηση» θα εξελιχθεί σε «Βατερλό» της κ. Γεροβασίλη της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Ν.Δ.) που συνηγόρησε με την ψήφο της στην τροπολογία της ντροπής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγει η ΑΔΕΔΥ η συμμετοχή των εργαζομένων στην Απεργία – Αποχή είναι μαζική και τα ποσοστά κυμαίνονται μεταξύ του 80 - 90% ενώ σε αρκετούς χώρους εργασίας έχει απόλυτη συμμετοχή 100%.
Η ίδια μαζικότητα και ποσοστά συμμετοχής στην Απεργία - Αποχή παρουσιάζονται και στους Δήμους της χώρας με περιπτώσεις που φτάνουν και εδώ στο 100%, ενώ αντίθετα η συμμετοχή στην «αξιολόγηση» περιορίζεται σε μικρές εξαιρέσεις, όπου και εκεί υπάρχουν παρεμβάσεις από τα Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων σωματείων και τους εργαζόμενους ώστε να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα εκβιασμών και απειλών της Διοίκησης.
Ενδεικτικά αναφέρουμε,
Στο Δήμο Καβάλας όπως τονίζει το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καβάλας Κώστας Γερακίνης :
«Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης συνεχίζουμε στο Δήμο Καβάλας την απεργία – αποχή από την διαδικασία της δήθεν αξιολόγησης.
Αν και υπήρξε μικρή μερίδα συναδέλφων που, είτε παρασύρθηκαν από τους «καλοθελητές», είτε φοβήθηκαν από τις απειλές της κυβέρνησης, και καταθέσαν έκθεση, η απόφαση των προϊσταμένων και διευθυντών να συμμετέχουν στην κινητοποίηση απέχοντας από κάθε διαδικασία της αξιολόγησης, ακυρώνει στην πράξη την προσπάθεια τρομοκράτησης και απεργοσπασίας.
Ως Σύλλογος Εργαζομένων χαιρετίσαμε την απόφαση των προϊσταμένων και καλέσαμε όσους καταθέσαν έκθεση να την πάρουν πίσω.»
Στον Δήμο Χίου όπου ο τοπικός Σύλλογος Εργαζομένων την Τρίτη 3 Οκτώβρη στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας κατά της «αξιολόγησης» πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση με σχεδόν ομοφωνία (υπήρξε μία λευκή ψήφος) αποφάσισε την συνέχεια της Απεργίας – Αποχής από κάθε διαδικασία της «αξιολόγησης» και τάχθηκε κατά της «τροπολογίας Γεροβασίλη». Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι στην Γενική Συνέλευση υπερθεμάτισαν υπέρ της Απεργίας – Αποχής και κατά της ανθρωποφαγικής τροπολογίας προϊστάμενοι διευθύνσεων και τμημάτων. Όπως σημαντική επίσης είναι η παρέμβαση των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου να κλείσει το «εμπιστευτικό πρωτόκολλο» που επιχειρήθηκε να παραμείνει ….ανοικτό.
Συμβολική κατάληψη στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής πραγματοποίησε την Ημέρα Δράσης κατά της «αξιολόγησης» (3/10) ο Σύλλογος Εργαζομένων (ΣΕΔΑΠ), ενώ συνεχίζει, όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, «την κατάληψη στους χώρους του δήμου όπου φυλάσσεται το εμπιστευτικό πρωτόκολλο». Στο πλαίσιο της β’ φάσης της «αξιολόγησης», όπου πλέον αναλαμβάνουν… ρόλο οι «αξιολογητές Α’», δηλαδή οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι τμημάτων, τους καλεί σε συνάντηση, την Πέμπτη 10 Οκτώβρη και ώρα 12.30, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.
Μεγάλη η μαζικότητα συμμετοχής στην Απεργία – Αποχή των εργαζομένων και στους Δήμους του Νομού Ροδόπης όπου σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ροδόπης από τα 430 εγγεγραμμένα μέλη του Συλλόγου μόλις τα 10 κατέθεσαν φύλλο αξιολόγησης
Φαίνεται ότι οι κυβερνητικοί μηχανισμοί έντρομοι από την αποφασιστική στάση των εργαζομένων και την μαζική συμμετοχή στην απεργία – αποχή ενάντια στην μνημονιακή «αξιολόγηση» επιδίδονται σε διάφορες μεθοδεύσεις για να δημιουργήσουν μια διαφορετική ωραιοποιημένη εικόνα.
Δεν αρκούνται στα ψέματα που διασπείρουν (μόνο η καταστροφή του κόσμου δεν έχουν πει ότι θα γίνει αν οι εργαζόμενοι δεν «αξιολογηθούν»), αλλά παραβιάζουν ακόμα και τις διατάξεις του νόμου που ψήφισε η δική τους κυβέρνηση, πιέζοντας εργαζόμενους να καταθέσουν εκπρόθεσμα «φύλλα αξιολόγησης». Είναι γνωστό, όπως προκύπτει άλλωστε και από την εγκύκλιο Γεροβασίλη, ότι οι εκθέσεις «αξιολόγησης» όλων των εργαζομένων έπρεπε να είχαν κατατεθεί έως την Δευτέρα 2/10/2017.
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καλεί όλα τα Σωματεία όταν εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα να αντιδρούν άμεσα και αποφασιστικά και να ενημερώνουν την Ομοσπονδία και την ΑΔΕΔΥ. Δυστυχώς για την κυβέρνηση και ευτυχώς για τους εργαζομένους, παρά όλες αυτές τις απειλές και τους εκβιασμούς, η μνημονιακή «αξιολόγηση» έχει επί της ουσίας ακυρωθεί και ανατραπεί!

διαβάστε την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...