Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Δήμος Αλίμου: Κρατήσεις εισφορών στους εργαζόμενους για χρήματα που δεν δόθηκαν ποτέ



Επείγουσα Ενημερωτική Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου προς τους εργαζόμενους για τις κρατήσεις του επιδόματος των 176 ευρώ που τους καταβλήθηκε το 2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  

    Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου ενημερώνει τους συναδέλφους στους οποίους καταβλήθηκε μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες τον Δεκέμβριο του 2014 το επίδομα των 176 ευρώ από την προηγούμενη Διοίκηση του Συλλόγου και τον τότε πρόεδρο Δημήτρη Γεωργακόπουλο, ότι για άλλη μια φορά δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην απόφαση Δημάρχου να επιβληθούν κρατήσεις φόρου και ασφαλιστικών εισφορών, διότι οι εργαζόμενοι δεν φορολογούνται για χρήματα τα οποία τελικώς έλαβαν.

Οι εργαζόμενοι δεν ενημερώθηκαν ποτέ για το ποσό που έλειπε από τον φάκελο για το που θα χρησιμοποιηθεί, ενώ υπήρξαν προφορικές ενημερώσεις ότι πρόκειται για κρατήσεις που αφορούν τον φόρο και τις ασφαλιστικές εισφορές. Πρόσφατα όμως διαπιστώσαμε πως το θέμα δεν έχει τακτοποιηθεί. Πληροφορηθήκαμε δε πολύ αργότερα, ότι ο τότε πρόεδρος του Συλλόγου έδωσε ένα μεγάλο ποσό από τα χρήματα που ανήκαν στους εργαζόμενους σε ιδιωτικό συνεργείο αυτοκινήτων που τότε συνεργαζόταν με τον Δήμο.
ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αλίμου προχώρησε σε προσφυγή προκειμένου να μην κρατηθούν χρήματα από τους εργαζόμενους και μάλιστα για ποσά που δεν έχουν πάρει.
 Απαντάμε λοιπόν στην ανακοίνωση της Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών, κυρίας Αραπάκη που καλεί τους εργαζόμενους να δηλώσουν τον τρόπο που θα πληρώσουν «τα σπασμένα», ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αλίμου δε θα δεχτεί αυτή την αδικία, να πληρώσουν δηλαδή οι εργαζόμενοι φόρο για χρήματα που δεν τους αναλογούν.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αλίμου καλεί τους εμπλεκόμενους εργαζόμενους, που πρέπει μέχρι αύριο Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017  να απαντήσουν στο έγγραφο που τους κοινοποίησε η Διοίκηση  την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017, να πρωτοκολλήσουν και να καταθέσουν κρατώντας αντίγραφο την παρακάτω δήλωση :
«Σε απάντηση του σχετικού υπ’αρ.πρωτ. 20973/11-10-2017 εγγράφου σας, παρακαλώ αιτούμαι να μου επιδοθεί απόφαση Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου  για επιστροφή αχρεωστήτωςληφθέντος ποσού με αποδεικτικό επίδοσης. Επίσης, αναφέρω ότι το ακριβές ποσό που εισέπραξα είναι …………… και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου.»
Συνεχίζουμε μέχρι τη δικαίωση των εργαζόμενων και αντιμαχόμαστε την αδικία.

δημοσίευσε ...