Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Σε εργολάβους η καθαριότητα του δήμου Ρόδου

Επεκτείνεται η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας - το τίμημα βαρύ !!!

Το ότι οι δήμοι πρέπει να ανήκουν στους δημότες και όχι στους μεσάζοντες και στους ιδιώτες, δεν φαίνεται να συγκινεί ιδιαίτερα την δημοτική αρχή της Ρόδου που προχωρά στην επέκταση της ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου δίνοντας περισσότερες δημοτικές ενότητες στους εργολάβους, εξυπηρετώντας έτσι καλύτερα τα συμφέροντα τους και αυξάνοντας τα κέρδη τους.
Φυσικά αφού φρόντισε πρώτα να απαξιώσει την υπηρεσία της καθαριότητας από μηχανήματα και προσωπικό όταν μάλιστα οι νησιωτικοί ΟΤΑ εξαιρούνται της απαγόρευσης προσλήψεων εργαζομένων, προκρίνει τους εργολάβους ως την μόνη λύση για την καθαριότητα του νησιού.

Το τίμημα θα είναι βαρύ τόσο για τους εργαζόμενους που η μνημονιακή «αξιολόγηση» εύκολα θα μπορεί να καταργήσει την υπηρεσία και τους ίδιους, όσο και για τους δημότες που θα κληθούν να πληρώσουν τα 7.500.000 ευρώ του εργολάβου.

Οι ιδιωτικοποιήσεις στις δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην ενέργεια και όπου αλλού κρίνει το μεγάλο κεφάλαιο ότι θα έχει κέρδη, το επόμενο χρονικό διάστημα θα έρθουν με τη μορφή χιονοστιβάδας. Και θα φέρουν απολύσεις εργαζομένων και υπηρεσίες για λίγους.

Οι μνημονιακοί υπηρέτες της τρόικας έχουν υποσχεθεί και μάλιστα ενυπόγραφα ότι θα εκτελούν χωρίς αντιρρήσεις τις εντολές των τοκογλύφων δανειστών, βιάζοντας την αξιοπρέπεια και τη ζωή των εργαζόμενων και του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας.

Η ευθύνη της ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών και αυτών που τις εφαρμόζουν (χωρίς να αποκλείονται οι πρόθυμοι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης) είναι ευθύνη που βαραίνει όλους μας για να δημιουργήσουμε ένα πλατύ λαϊκό και εργατικό μέτωπο και να δώσουμε έναν αγώνα μακράς διάρκειας μέχρι την ανατροπή τους, πριν μας ισοπεδώσουν αυτοί, ολοκληρωτικά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (από verena.gr )
Υπεγράφη σήμερα (Τετάρτη) και ξεκινάει από 1η Σεπτεμβρίου η παροχή υπηρεσιών καθαρισμού στο δήμο Ρόδου από τη σύμπραξη των εταιρειών “Helesi Α.Ε” και “ΠΕΡ.ΜΕ Α.Ε”. H ανάδοχος εταιρεία θα δραστηριοποιηθεί στις περιοχές οι οποίες είχαν και το προηγούμενο διάστημα ιδιώτες και συγκεκριμένα στις δημοτικές ενότητες Λίνδου, Ιαλυσού κι Αρχαγγέλου. Επιπλέον ο νέος ανάδοχος θα δραστηριοποιηθεί σε περιοχές με ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη και συγκεκριμένα τα Κολύμπια, το Φαληράκι, μέρος της πόλεως Ρόδου καθώς και το Αεροδρόμιο.
 

Στις υποχρεώσεις της ιδιωτικής εταιρείας πέραν της αποκομιδής των απορριμμάτων θα είναι και το πλύσιμο των κάδων.
 
Η διάρκεια της σύμβασης είναι 28 μήνες και συγκεκριμένα από 1η Σεπτεμβρίου 2013 που ξεκινούν οι εργασίες έως 31 Δεκεμβρίου 2015.
 
Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 7.341.217,94 ευρώ.
Ειδικότερα για το 2013 είναι 1.246.777,94 και για το 2014 αλλά και το 2015 είναι από 3.047.220 ευρώ για την κάθε χρονιά.

δημοσίευσε ...