Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Η σιγή νεκροταφείου που επιχειρεί η κυβέρνηση στα συνδικάτα δεν θα περάσει


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΤΟΥ ΙΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 11:00 Π.Μ. ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ.

(ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11:30 π.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ)

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ & ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΤΟΥ ΙΟΥΛΗ

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Δεν θα αφήσουμε να μπουν στο γύψο οι αγώνες μας.

Δεν θα αφήσουμε τον αστυφύλακα να γίνει επόπτης και κριτής των διεκδικήσεων μας.

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους στους δήμους να καταδικάσουν το χουντικής κοπής, κατάπτυστο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ που από τη μια δίνει υπερεξουσίες στην κάθε αστυνομική αρχή να αποφασίζει για τη νομιμότητα μιας διαδήλωσης, από την άλλη δίνει επιπλέον όπλα στις δημοτικές αρχές να εμποδίζουν όσες κινητοποιήσεις γίνονται για λαϊκές διεκδικήσεις κόντρα στις πολιτικές τους.

Πρόκειται για ένα κατασκεύασμα που έρχεται να υπηρετήσει τους διαχρονικούς πόθους των επιχειρηματικών ομίλων με ξεκάθαρο στόχο να ποινικοποιήσει τους αγώνες του εργατικού λαϊκού κινήματος, επιβάλλοντας σιγή νεκροταφείου.

Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τους αφήσουμε να βάλουν στο γύψο τους αγώνες μας. Και αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Το δικαίωμα να μπορούν οι εργαζόμενοι να απεργούν, να διαδηλώνουν το κέρδισαν με αγώνα και θυσίες. Δεν μπορεί καμιά κυβέρνηση να το βάλει στο γύψο.

Τους θυμίζουμε, ότι όσοι επιχείρησαν ιστορικά να επιβάλλουν το γύψο στους αγώνες «έσπασαν τα μούτρα τους», το ίδιο θα συμβεί και με τους σημερινούς κυβερνώντες που εκπροσωπούν τα συμφέροντα του ΣΕΒ, των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να σημάνουν γενικό συναγερμό σε όλους τους χώρους δουλειάς, να αξιοποιήσουν όλες τις διαδικασίες γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις προκειμένου να ενημερώσουν τους συναδέλφους αλλά και να πάρουν μέτρα για την επιτυχία των κινητοποιήσεων.  

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ!!!

Όλοι στην στάση εργασίας την Τετάρτη 8 Ιούλη από τις 11:00 έως την λήξη της βάρδιας και μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 11:30 που καλούν τα σωματεία και ομοσπονδίες του δημοσίου.

Συνεχίζουμε τον αγώνα, συμμετέχοντας μαζικά στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 9 Ιούλη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, στις 8 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...

δημοσίευσε ...