Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ                                       ΠΕΙΡΑΙΑΣ: 21 / 2 / 2011
ΟΔΗΓΩΝ-ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
& ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ                     Αρ. Πρωτ.: 12
ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΡΕΤΣΙΝΑ 45
18545 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΤΗΛ/ΦΑΞ: 2104194499
Email:somedp@yahoo.gr
ΜΕΛΟΣ Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.

                                    Δ Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ

Την τελευταία εβδομάδα γίναμε αποδέκτες  παραπόνων από δημότες για την πλημμελή καθαριότητα στους δρόμους του Πειραιά. Πράγμα που όπως μας είπαν ήταν αντίθετο με τη μέχρι τώρα αλλαγή εικόνας που παρουσίαζαν γενικά οι δρόμοι τους τελευταίους μήνες.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε και να τονίσουμε για άλλη μια φορά πως η Καθαριότητα στο Δήμο του Πειραιά αλλά και σε όλους τους Δήμους της Αττικής δεν είναι μοναδική ευθύνη του Δήμου και των εργαζόμενων σε αυτόν. Είναι και ευθύνη του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων που έχει στην αρμοδιότητα του το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων(Σ.Μ.Α) Σχιστού και το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α) Λιοσίων, όπου είναι οι τελικοί αποδέκτες των απορριμμάτων.

Είναι οφθαλμοφανές ότι η διοίκηση του Ενιαίου Συνδέσμου δημιουργεί τεχνηέντως σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των χώρων υποδοχής απορριμμάτων για να εξυπηρετήσει προφανώς ιδιωτικά συμφέροντα, όπως έχει καταγγείλει κατ’ επανάληψη και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Έτσι γίνεται προβληματική έως πολλές φορές αδύνατη η μεταφορά και η εναπόθεση των απορριμμάτων γεγονός που δυσχεραίνει, αυτονόητα, και την αποκομιδή με ορατά τα προβλήματα στους δρόμους και στις γειτονιές του Δήμου μας.

Δηλώνουμε ότι, οι εργαζόμενοι στη Καθαριότητα του Δήμου Πειραιά συνεχίζουν να καταβάλλουν προσπάθειες και να εργάζονται με τα μέσα που διαθέτουν για την πληρέστερη αποκομιδή των απορριμμάτων και τον καλύτερο δυνατό καθαρισμό της πόλης όπως πραγματοποιούσαν όλα τα χρόνια, ενώ παράλληλα τάσσονται αντίθετοι και θα αγωνιστούν με κάθε μέσο προκειμένου να μην εκχωρηθεί η διαχείριση στερεών αποβλήτων σε ιδιώτες στο πλαίσιο του γενικού ξεπουλήματος που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Κόστος που θα μετακυλήσει και θα κληθεί να πληρώσει για άλλη μια φορά ο Πολίτης.

Από το Δ.Σ.




δημοσίευσε ...