Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΝ ήταν ΕΚΕΙ, αυτοί ...


Αρκετά ηχηρή  φάνηκε η χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση των Συνδικάτων, συνοδευόμενη με πορεία από το Πεδίο του Άρεως ως το Σύνταγμα. Άλλοι μιλάνε για 35.000 κόσμο , άλλοι για 50.000 και το Ρόϊτερ έκανε λόγο και για 100.000 κόσμο.

Το θέμα όμως, για μένα, δεν είναι πόσοι εργαζόμενοι βρέθηκαν να διαδηλώνουν για την εξαθλίωση που έχουν υποστεί ή πόσοι άνεργοι  για να μην περιθωριοποιηθούν ή πόσοι Έλληνες  βρέθηκαν για να φωνάξουν να μην ξεπουληθεί η Ελλάδα ή πόσοι και πόσοι άλλοι που για κάποιον ιδιαίτερο λόγο γι' αυτούς βρέθηκαν εκεί  από τη στιγμή που σήμερα, όλοι είχαμε λόγο να ήμαστε ΕΚΕΙ.

Το θέμα ήταν και είναι, πόσοι ΔΕΝ ήταν ΕΚΕΙ ....

Η απάντηση βέβαια είναι πολύ απλή και κατανοητή απ' όλους , και από αυτούς που ήταν εκεί αλλά πολύ περισσότερο από αυτούς που ΔΕΝ ήταν ΕΚΕΙ....!

ΔΕΝ ήταν ΕΚΕΙ, αυτοί που ποτέ και στο παρελθόν ΔΕΝ ήταν ΕΚΕΙ !

ΔΕΝ ήταν ΕΚΕΙ, αυτοί που δεν αγωνίστηκαν και δεν θα αγωνιστούν ποτέ, για τον απλούστατο λόγο ότι αγωνίστηκαν και συνεχίζουν να αγωνίζονται ΑΛΛΟΙ γι' αυτούς !

ΔΕΝ ήταν ΕΚΕΙ, αυτοί που καρπώνονται συνέχεια των αγώνα των ΑΛΛΩΝ !

ΔΕΝ ήταν ΕΚΕΙ, αυτοί που δεν έχασαν τίποτα, απλά γιατί ποτέ δεν αγωνίστηκαν για να κερδίσουν το κάτι !

ΔΕΝ ήταν ΕΚΕΙ, αυτοί που αρέσκονται στο να βλέπουν  να "καίνε" το σπίτι του διπλανού τους κι ας "καίγεται" και το δικό τους !

ΔΕΝ ήταν ΕΚΕΙ, αυτοί που δεν τους ενδιαφέρουν τα ποσοστά της ανεργίας κι ας έχουν παιδιά που δε δουλεύουν, θα είναι ευχαριστημένοι να τα παραδώσουν αύριο στη "δουλεία" του συστήματος !

ΔΕΝ ήταν ΕΚΕΙ, αυτοί που δεν τους ενδιαφέρει αν ξεπουληθεί ο τόπος μας !

ΔΕΝ ήταν ΕΚΕΙ, αυτοί που νομίζουν ότι το μνημόνιο υπογράφτηκε για τους άλλους και όχι γι' αυτούς !

ΔΕΝ ήταν ΕΚΕΙ, αυτοί που δεν θεωρούν ληστρικές τις επιδρομές  στο  βιος τους !

ΔΕΝ ήταν ΕΚΕΙ, αυτοί που έχουν γίνει ένα με τον καναπέ της ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ τους !

Πολλούς λόγους και δικαιολογίες μπορεί να βρει κάποιος για να μην είναι εκεί, φυσικά υπάρχουν και αυτοί που δεν θα μπορούσαν να είναι εκεί λόγω του ότι είναι τραπεζίτες, εφοπλιστές, εργοστασιάρχες, κεφαλαιούχοι, εκδότες, καναλάρχες και πολλοί άλλοι της οικονομικής "elite".

Αλλά όμως μη ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΤΕ εσείς που ΔΕΝ ήσασταν ΕΚΕΙ, δεν ανήκετε στην τάξη τους !!!  

Ελπίζω την επόμενη φορά πως θα ήσαστε ΕΚΕΙ !!!

"timeo Danaos et dona ferentes",
 Β.Γ.

δημοσίευσε ...