Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ Χ.Υ.Τ.Α. ΦΥΛΗΣ



Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συνάδελφοι,

Κατά την τελευταία επίσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών της Ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) στον Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής και μετά από την ενημέρωση του Συλλόγου Εργαζομένων στον Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α., βρεθήκαμε μπροστά σ’ ένα πρωτόγνωρο θέαμα:

Στο ταμπάνι δεν βρισκόταν κανένας επόπτης του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α., κανένας χειριστής του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α., κανένας εργάτης του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α., καμία μπουλντόζα του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. Αντίθετα, ο χώρος είχε καταληφθεί από ιδιωτικά μηχανήματα που κινούνταν με εντολές στελεχών της ιδιοκτήτριας Εταιρίας.

Μας δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η διαδικασία της διάθεσης των απορριμμάτων είχε περάσει σε άλλα χέρια. Επειδή γνωρίζουμε ότι ο Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. διαθέτει εργαζομένους με τεράστια εμπειρία στο συγκριμένο αντικείμενο και μηχανολογικό εξοπλισμό που θα ζήλευε ο κάθε εργολάβος, ψάξαμε τους εργαζόμενους στον Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. και τους ρωτήσαμε τί συμβαίνει.

Η έκπληξή μας έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν μάθαμε ότι ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. αρνείται να καταβάλει μόλις 20.000 ευρώ και να παρέμβει για τις εγγυήσεις που έχει καταβάλει ο φορέας, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες μικροεπισκευές στα μηχανήματα του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α., που είναι ακινητοποιημένα στο συνεργείο του Χ.Υ.Τ.Α. και να τεθούν σε επαναλειτουργία.

Επίσης μάθαμε ότι εγκαταστάθηκαν στο ταμπάνι, χωρίς να τηρηθεί καμιά νόμιμη διαδικασία, το προσωπικό και τα μηχανήματα του ιδιώτη, ο οποίος ανέλαβε πλήρως τη διαχείριση του χώρου και δεν επιτρέπει στους εργαζομένους του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. να ασκήσουν οποιαδήποτε αρμοδιότητα (ουσιαστικά τους εκδίωξε από τον χώρο δουλειάς τους).

Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. εκτός της παραχώρησης των εργοστασίων που επιδιώκει με την Προγραμματική Σύμβαση με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, σπεύδει να παραχωρήσει από τώρα παράνομα και την διαχείριση του Χ।Υ.Τ.Α., απαξιώνοντας το προσωπικό και τον εξοπλισμό του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α.

Καταγγέλλουμε:

Τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. που με τις μεθοδεύσεις του απαξιώνει για λίγες χιλιάδες ευρώ τον μηχανολογικό εξοπλισμό του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α.

Καταγγέλλουμε:

Τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. που με αδιαφανείς και παράνομες διαδικασίες εγκατέστησε τον εργολάβο στον Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής και του ανέθεσε την διαχείριση των απορριμμάτων.

Καταγγέλλουμε:

Τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. που με τις μεθοδεύσεις του απαξιώνει και καταργεί από το αντικείμενό του το προσωπικό του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α.

Καλούμε:

Τη Διοίκηση του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. να αποκαταστήσει άμεσα την εύρυθμη λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α. με εξοπλισμό και προσωπικό που πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι και της κάνουμε γνωστό ότι αν δεν προβεί σε άμεσες ενέργειες για την υλοποίηση των πιο πάνω η μόνη οδός που μας απομένει είναι η αγωνιστική παρέμβαση μας αλλά και η προσφυγή στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Νίκος Κρέτσης                               Πέτρος Σταρράς

αναρτήθηκε από : sdyartemidos.blogspot.com
Σωματείο Δημοτικών Υπαλλήλων Αρτέμιδος

δημοσίευσε ...