Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Με το νέο νομοσχέδιο fast-track οι απολύσεις στο δημόσιο

Απολύσεις : στον «πάγο» τα ερωτηματολόγια, «επί σκηνής» οργανογράμματα και πλεονάζον προσωπικό

"Στον πάγο" μπαίνουν τελικά τα ερωτηματολόγια για την "αξιολόγηση" των δημοσίων υπαλλήλων και οι εργαζόμενοι θα δώσουν τη "μάχη των τυπικών προσόντων"(!) για να μπορέσουν... να μην απολυθούν!

Σύμφωνα με  δημοσιεύματα του αστικού τύπου τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα «αναγκάζουν» την κυβέρνηση να επιστρατεύσει τα λεγόμενα οριζόντια κριτήρια για να επιλέξει το «πλεονάζον» προσωπικό των υπουργείων.

Mε βάση τα ίδια δημοσιεύματα, βάσει του νομοσχεδίου, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της κατάρτισής του, τα πτυχία, οι ξένες γλώσσες και η προϋπηρεσία θα είναι τα τυπικά προσόντα τα οποία θα πρέπει να διαθέτουν οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα κληθούν τελικά να καλύψουν τις νέες... τσεκουρωμένες θέσεις στη γενική κυβέρνηση.

Η συγκυβέρνηση μέσω του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή σχέδιο νόμου, όπου και θα αποτυπώνονται οι τυπικές προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν οι δημόσιοι υπάλληλοι της κεντρικής κυβέρνησης για να καλύψουν τις μειωμένες θέσεις όπως αυτές προέκυψαν με βάση τα νέα οργανογράμματα.

Αυτή η απόφαση ελήφθη στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης για τα θέματα του δημόσιου τομέα, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσου Βολουδάκη και του γενικού γραμματέα Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Δημήτρη Βαρτζόπουλου.

πηγή : iskra

δημοσίευσε ...