Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ: Συλλαλητήριο το Σάββατο κατά του Προϋπολογισμού 2014

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας διοργανώνουν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ στην Πλατεία Συντάγματος στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, ημέρα ψήφισης του Προϋπολογισμού του 2014.

Η ΓΣΕΕ
Στη σχετική ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για ανάλγητη και αδιέξοδη πολιτική από πλευράς της κυβέρνησης, η οποία συνεχίζεται με τον υπό ψήφιση Προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, ο Προϋπολογισμός του 2014 στηρίζεται σε αντιαναπτυξιακές λογικές και φορομπηχτικές λογικές σκληρής λιτότητας και ανακυκλώνει την ύφεση και την κοινωνική ισοπέδωση, «επιδιώκοντας να κτίσει δημοσιονομικό πλεόνασμα πάνω σε κοινωνικά συντρίμμια».

Απαίτηση της ΓΣΕΕ είναι «να σταματήσει η κυβέρνηση εδώ και τώρα να μας θεωρεί λογιστικά νούμερα στους υπολογισμούς της», ενώ παράλληλα ζητεί τη λήψη μέτρων στήριξης των κοινωνικά αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας, καθώς και να μπει τέλος στο «Γολγοθά» των μέτρων και την «καθημερινή σταύρωση» των Ελλήνων.

Επίσης, ζητείται να σταματήσει κάθε σκέψη για νέα μέτρα, χαράτσια, νέες περικοπές σε συντάξεις, άρση των πλειστηριασμών, διαθεσιμότητα, απολύσεις και λουκέτα σε οργανισμούς στρατηγικής σημασίας.

Η ΑΔΕΔΥ

Από την πλευρά του, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα συνδικάτα το Σάββατο.

Στη σχετική ανακοίνωσή του, τονίζει πως με τον προϋπολογισμό του 2014 συνεχίζεται για ένα ακόμη έτος η αντιλαϊκή πολιτική των περιοριστικών μέτρων, της σκληρής λιτότητας και της δραματικής μείωσης των κονδυλίων για την παιδεία, την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση.

Υποστηρίζει ακόμη πως ο φετινός κρατικός προϋπολογισμός αποτυπώνει ανάγλυφα την προσπάθεια της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ να συμπιέσουν ακόμα περισσότερο το εργατικό εισόδημα, να εξαφανίσουν κοινωνικούς τομείς και υπηρεσίες, να επιβάλουν ένα ληστρικό φορολογικό σύστημα, πολιτική που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τα λαϊκά στρώματα στην πλήρη φτωχοποίηση.

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, ότι το σύνολο των πρωτογενών δαπανών, αυτών που αφορούν σε Κοινωνική Ασφάλιση, Πρόνοια, μισθούς, συντάξεις κ.ά. διαμορφώνεται στα 41,9 δισ. ευρώ (από 44,8 δισ. ευρώ το 2013), με μείωση 6,4%. Επιπλέον, οι δαπάνες, για κοινωνικά επιδόματα, παροχές υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και τα κονδύλια για τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων και των ΟΤΑ, θα περικοπούν περαιτέρω κατά 3,1 δισ. ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, τους άνεργους, τους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, τους νέους και τους συνταξιούχους σε συνέχιση του αγώνα για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών και των εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων μέσω της συγκρότησης ενός ευρύτερου κοινωνικού μετώπου για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας.

δημοσίευσε ...