Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της προσφυγής ενάντια στην απεργία της ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 10/9/2014

Αναβλήθηκε, για την Τετάρτη 10/9/2014, η εκδίκαση της νέας προσφυγής του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθισης εναντίον της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη η απεργία-αποχή των εργαζομένων στο Δημόσιο ενάντια στην «αξιολόγηση» και τη διαδικασία επανελέγχου των συμβάσεων και της μετατροπής τους, από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, χρησιμοποιώντας μάλιστα διαφορετικά κριτήρια, με στόχο τη συμπλήρωση του αριθμού των απολύσεων μέχρι τέλους του 2014.

Μετά την αναβολή που πήρε η εκδίκαση της αγωγής, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αλλά και η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ καλούν τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των ομοσπονδιών και των πρωτοβάθμιων σωματείων του Δημοσίου να δώσουν νέο δυναμικό «παρών» την Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2014, στη μία το μεσημέρι, στα Δικαστήρια της Ευελπίδων (κτήριο 5, αίθουσα 2).
Πρόκειται για μια ακόμη απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης να καταστείλει την διαρκώς ογκούμενη αντίδραση των εργαζομένων στο Δημόσιο. Ματαιοπονούν, όμως, γιατί οι αγώνες των εργαζομένων στο Δημόσιο θα συνεχιστούν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση την επόμενη περίοδο.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι διεκδικούν την απόσυρση του Ν. 4250/2014, το σταμάτημα των απολύσεων και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών και ιδιαίτερα των υπηρεσιών υγείας, παιδείας  και πρόνοιας και δεν  θα σταματήσουν μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής και όσων την εφαρμόζουν.
Το ΜΕΤΑ καλεί όλα τα σωματεία και τους εργαζομένους να συνεχίσουν την μαζική ανυπακοή, να μη συμμετέχουν σε καμιά διαδικασία για την υλοποίηση του νόμου για την «αξιολόγηση» και του προσχηματικού επανέλεγχου των συβάσεων να μη διευκολύνουν το «έργο» της κυβέρνησης που θα οδηγήσουν στις  απολύσεις εργαζομένων.

δημοσίευσε ...