Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Τι γίνεται με την θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας;


Για την ταλαιπωρία των χιλιάδων ασφαλισμένων του ΤΥΔΚΥ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ;

Οι «εκσυγχρονιστές» του ασφαλιστικού συστήματος αφού φρόντισαν να καταργήσουν τις θεωρήσεις των βιβλιαρίων με ανακοίνωση τους, αφού έδωσαν παράταση ισχύος μέχρι 30/09/2014, ανακοίνωσαν την έκδοση των θεωρήσεων με ηλεκτρονική μορφή με αναλυτικές πληροφορίες βάση του υπ’ αριθμ. 110/11η/18-3-2014 απόφαση του Δ.Σ. του ΟΠΑΔ όπου μας   γνωρίζει τα ακόλουθα:

Α) Η ηλεκτρονική θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας και πιστοποίησης του ασφαλιστικού δικαιώματος ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ για το έτος 2014 γίνεται μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής η οποία θα λειτουργήσει από 1-4-2014 και θα παρέχει την δυνατότητα ηλεκτρονικής ενημέρωσης της ενεργής ασφαλιστικής ικανότητας, βάσει του συνδυασμού ΑΜΚΑ-ΑΦΜ, στις εξής κατηγορίες ασφαλισμένων:

-Στους άμεσα ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ μέσω αρχείων της ΕΑΠ

Τώρα 4 ημέρες πριν τη λήξη της θεώρησης από το υπουργείο τηρείται σιγή ισχύος. Ο λαλίστατος μνημονιακός Υπουργός όταν πρόκειται να περικόψει ασφαλιστικά δικαιώματα βγαίνει περιχαρής στα ΜΜΕ και ως άλλος «Προκρούστης» κόβει ότι τον διατάζουν οι δανειστές.

Μετά τον πόλεμο που γίνεται από την μνημονιακή κυβέρνηση εναντίον των Δημοτικών Υπαλλήλων μήπως εντάσσεται και αυτό το μέτρο (της μη ισχύος των βιβλιαρίων) στο συνολικό πλαίσιο υποταγής τους;

δημοσίευσε ...