Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

29-30 Σεπτεμβρίου: Διήμερο πανελλαδικών δράσεων κατά της φοροληστείας, ΕΝΦΙΑ-λτη

Δημοτικές κινήσεις, Δίκτυα Αλληλεγγύης, επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς, καθώς επίσης και συνδικαλιστικές παρατάξεις, όπως το ΜΕΤΑ, συνεχίζουν τις δράσεις τους κατά του ΕΝΦΙΑλτη, με ένα νέο διήμερο δράσεων και κινητοποιήσεων τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου και την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου.

Οι δράσεις θα γίνουν σε κεντρικά σημεία των πόλεων, στις τράπεζες, καθώς επίσης και στις γειτονιές, με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών από το νέο αυτό χαράτσι, το φόρο του ΕΝΦΙΑλτη, που είναι άδικος και αντισυνταγματικός, και στοχοποιεί τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους άνεργους τα μικρομεσαία στρώματα, τον πληθυσμό της υπαίθρου και αφήνει στο απυρόβλητο τον πλούτο.

Είναι ένα νέο χαράτσι, που επεκτείνεται στη φορολόγηση της ιδιοκτησίας από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο, και ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά της (αγροτεμάχια, οικόπεδα, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα κ.λπ.) υπολογίζεται επί πλασματικών αξιών (αντικειμενικές του 2007), και οδηγεί σε απόλυτη οικονομική ασφυξία και πραγματική αδυναμία πληρωμής. Επιπλέον, πρόκειται για τη φορολόγηση ιδιοκτησίας που είναι όχι μόνο απρόσοδη, πολλαπλά φορολογημένη, αλλά και επιβαρυμένη με υποθήκες, κατασχέσεις κ.λπ.

Η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ μετέχει ενεργά σε αυτές τις δράσεις, ζητώντας να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, η ληστεία της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων, να σταματήσει η φτωχοποίηση της κοινωνίας. Άλλωστε, τρανό παράδειγμα είναι και η Ενδιάμεση Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής: 6,3 εκατ. Έλληνες βρίσκονται ήδη στον «καιάδα» της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Ο μόνος δρόμος για να τελειώνουμε με τις μνημονιακές πολιτικές που μας έφεραν σε αυτό το σημείο, της εξαθλίωσης, της φτώχειας, της ανεργίας, της καταβαράθρωσης των εργασιακών σχέσεων, των χιλιάδων απολύσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, της απαξίωσης των κοινωνικοπρονοιακών αγαθών και της παράδοσής τους στο Κεφάλαιο, είναι να συσπειρωθούμε όλοι, σαν μια γροθιά, να αντισταθούμε, να αγωνιστούμε και να τους ανατρέψουμε.


πηγή : ergasianet.gr

δημοσίευσε ...