Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Η αναβολή απόφασης είναι νίκη των καθαριστριών του Υπ.Οικ. και όλων των εργαζομένων που βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα.

Μετά την απαράδεκτη και αντιδραστική εισήγηση Αρεοπαγίτη που είχε δημοσιευτεί στον τύπο την περασμένη εβδομάδα για την μη επαναπρόσληψη των αγωνιζόμενων Καθαριστριών του Υπ.Οικ. κάνοντας δεκτή την αίτηση του Υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης, η αναβολή που πάρθηκε χθες 23/9/2014 για την λήψη απόφασης το Φεβρουάριο, μόνο σαν νίκη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Είναι νίκη όχι μόνο των αγωνιζόμενων Καθαριστριών του Υπ.Οικ. που έχουν γίνει σύμβολο του αγώνα, αλλά όλων των αγωνιζόμενων εργαζόμενων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα – απόλυση, Σχολικών Φυλάκων, Καθηγητών Τ.Ε, Εργαζόμενων στα υπουργεία, στην ΕΡΤ και αλλού, που βρίσκονται παραπάνω από ένα χρόνο στο δρόμο και αγωνίζονται κατά της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που αυξάνει την ανεργία και θέλει εξαθλιωμένους και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους.

Με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης των Καθαριστριών του Υπ.Οικ. η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε έξω από τον Άρειο Πάγο απεργιακό συλλαλητήριο, στο πλαίσιο της πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας που είχε για χθες 23/9/2014 προκηρύξει κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών που κήρυξε παράνομη και καταχρηστική την Απεργία – Αποχή των εργαζομένων από την «αξιολόγηση» και τον προσχηματικό «επανέλεγχο» της μετατροπής των συμβάσεων με επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων μετατροπής τους. Μετά την κοινοποίηση της αναβολής της απόφασης για τον Φεβρουάριο, πραγματοποιήθηκε πορεία από τον Άρειο Πάγο στην οδό απολυμένων Καραγιώργη Σερβίας όπου βρίσκεται και το κέντρο αγώνα όλων των εργαζόμενων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα – απόλυση.

Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη που θα επαναφέρει όλους τους εργαζόμενους πίσω στην εργασία τους, που βίαια και αυταρχικά η κυβέρνηση, εκτελώντας τις εντολές της τρόικα και του κεφαλαίου, τους στέρησε.

δημοσίευσε ...