Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

STOP στις πολιτικές διώξεις συνδικαλιστών – Συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, κάλεσμα από ΜΕΤΑ

Την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014, γίνεται στα Δικαστήρια (πρώην σχολή Ευελπίδων) η εξ αναβολής δίκη του μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Παύλου Αντωνόπουλου. Ο Π. Αντωνόπουλος δικάζεται με τις ανυπόστατες κατηγορίες για αντίσταση κατά της Αρχής και συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση! Με αφορμή τη δίκη, η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα, στις 9 το πρωί, στα Δικαστήρια της Ευελπίδων (κτήριο 7, αίθουσα 2).

Οι πολιτικές διώξεις με τρομοκρατικό χαρακτήρα πρέπει να απαντηθούν από ολόκληρο το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, καλώντας παράλληλα ομοσπονδίες, συνδικάτα και εργαζομένους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια, προκειμένου «να απαιτήσουμε την άμεση παύση της δίωξης και την αθώωση του Π. Αντωνόπουλου από κάθε κατηγορία και την παύση της δίωξης όλων όσων διώκονται για την πολιτικοσυνδικαλιστική τους δράση».

Η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζομένους και τα συνδικάτα να εκφράσουν έμπρακτα την ταξική αλληλεγγύη τους στο διωκόμενο συνδικαλιστή, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ακόμα μήνυμα αντίστασης στα μνημόνια και στις πολιτικές τους, ένα μήνυμα ανατροπής που θα συμβάλλει -και αυτό με τη σειρά του- στη νίκη απέναντι στον αυταρχισμό, στη βία και στην τρομοκρατία της συγκυβέρνησης, η οποία έχει εξαθλιώσει την ελληνική κοινωνία και εκμηδενίσει τα εργασιακά δικαιώματα προς όφελος των δανειστών και του Κεφαλαίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Αντωνόπουλος συνελήφθη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδιναν εκπρόσωποι σωματείων και πολιτικών οργανώσεων, στις 8 Ιανουαρίου του 2014, για να καταγγείλουν την απαγόρευση από τη ΓΑΔΑ των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την Ελλάδα.

πηγή : ergasia net.gr

δημοσίευσε ...