Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Οι αιρετοί της Αριστεράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιστέκονται στην «αξιολόγηση» και στον «επανέλεγχο» συμβάσεων

Σε κύμα συμπαράστασης υπέρ των εργαζομένων στις υπηρεσίες τους, έχουν προχωρήσει οι αιρετοί της Αριστεράς στην Αυτοδιοίκηση, τηρώντας έτσι όλα όσα έλεγαν προεκλογικά, πριν την εκλογή τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Στους δήμους...


Ανυπακοή, με την ανάληψη των καθηκόντων τους, έχουν δηλώσει με τη στάση τους και το «εντέλεσθαι» προς την υπηρεσίες τους για «αξιολόγηση» και «επανέλεγχο» έχουν ήδη δώσει οι δήμαρχοι Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος (υπάρχει και σχετική απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο) και Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος. Αξίζει να σημειωθεί και η στάση της δημάρχου Λεβαδέων Γιώτας Πούλου, που έκανε στάση εργασίας την περασμένη Πέμπτη μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Όπως λένε οι δήμαρχοι, δεν πρόκειται να υπακούσουν σε καμιά πολιτική που στοχεύει στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, με παράλληλη διάλυση των δομών των δήμων, προκειμένου να παραδοθούν αντί πινακίου φακής στους ιδιώτες και το κέρδος.

Με δηλώσεις τους στήριξη στους εργαζομένους, έχουν εκφράσει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Σταθόπουλος, κατά την ημέρα της ορκωμοσίας του, ο δήμαρχος Βύρωνα Άρης Κατωπόδης, σε συνάντηση που είχε με το Σωματείο Εργαζομένων, ενώ ο δήμαρχος Καισαριανής Γιώργος Κοντοσταύλος, με επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών, έχει ζητήσει την πρόσληψη προσωπικού, καθώς, όπως λέει χαρακτηριστικά, «έχω διαπιστώσει τόσο μεγάλες ελλείψεις στο προσωπικό του δήμου ώστε να φοβάμαι ότι αργά ή γρήγορα όλες οι κοινωνικές δομές θα καταρρεύσουν».

Στις περιφέρειες...

Κατά της «αξιολόγησης» έχει ήδη ταχθεί και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία -σε επιστολή της προς τους εργαζομένους- αφού τους χαρακτηρίζει συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες, τους ζητεί να τη βοηθήσουν στη νέα αρχή που κάνει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε αυτή την πορεία, από την οποία κανείς δεν περισσεύει, συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες είσαστε εσείς, οι εργαζόμενοι της περιφέρειας. Ο απαραίτητος συνδετικός κρίκος της περιφέρειας με την κοινωνία και τους πολίτες. Μακριά από στείρες λογικές δήθεν αξιολογήσεων, που στοχεύουν στις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο πλαίσιο της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, απαξιώνοντας έτσι τη λειτουργία του δημόσιου τομέα γενικά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ειδικότερα».

Ωστόσο, ο έτερος περιφερειάρχης, ο των Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλατσιάτος, όπως επίσης και οι υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ περιφερειάρχες έχουν ταχθεί κατά των διαδικασιών που οδηγούν σε μαζική εξόντωση και απόλυση των δημόσιων υπαλλήλων, μέσω της επιστολή τους που έχουν γνωστοποιήσει για τις εκλογές στην Ένωση Περιφερειών, την ΕΝΠΕ.

«Ήλθε πια η ώρα η Ένωση Περιφερειών, από υποτακτικό όργανο, διεκπεραιωτής και συνεργός στη νομιμοποίηση και εκτέλεση των μνημονιακών αποφάσεων, να μετατραπεί σε εκφραστή ενός νέου, εναλλακτικού προτύπου για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση», λένε. Και υπογραμμίζουν ότι θα αντισταθούν στη λογική «που θέλει τους περιφερειάρχες εκτελεστικά όργανα των κυβερνητικών αποφάσεων, ομοτράπεζους των μεγάλων εγχώριων και ξένων συμφερόντων και εντολοδόχους των υποδείξεων του εκάστοτε κ. Φούχτελ και τα περιφερειακά συμβούλια απλό μηχανισμό νομιμοποίησης προειλημμένων αποφάσεων», λογική στην οποία «πρωτοστάτησε δυστυχώς και το συλλογικό όργανο της ΕΝΠΕ, υπό την προηγούμενη διοίκησή της».

πηγή : ergasia net.

δημοσίευσε ...