Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Δήμος Θεσσαλονίκης: ο «επανέλεγχος» δεν αφορά δήθεν πλαστά πτυχία – Μας απειλεί όλους με ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

Ανακοίνωση

Την εβδομάδα που πέρασε το Δημαρχείο γέμισε από ΜΑΤ και αστυνομία. Η διοίκηση Μπουτάρη σε ένα τριήμερο μπαράζ αυταρχισμού και τρομοκρατίας έδειξε το αληθινό της πρόσωπο. Δεμένη στο άρμα της συγκυβέρνησης και της τρόικας, υλοποιεί πιστά την πολιτική της. Όχι μόνο αθέτησε την απόφασή της ότι ο επανέλεγχος των συμβάσεων των αορίστου χρόνου δεν θα γίνει, τουλάχιστον ώσπου να βγει η δικαστική απόφαση από το ΣτΕ. Επιπλέον έστειλε στον εισαγγελέα όλα τα μέλη του Συλλόγου για συστάσεις!
Συνάδελφοι-ισσες!

Τώρα δεν πρέπει να έχουμε καμιά αυταπάτη για τον «δημοκρατικό» δήμαρχο Μπουτάρη. Οι μάσκες έπεσαν. Ο δήμαρχος αποδείχτηκε πιστός υπηρέτης της συγκυβέρνησης και τρόικας, αποδεχόμενος να κάνει τον επανέλεγχο των συμβάσεων. Ας μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος δήμαρχος σε δηλώσεις του στον Τύπο «υποσχέθηκε» ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών υπηρεσιών, όπως παιδικοί σταθμοί και γυμναστήρια. Την ίδια στιγμή, απειλείται η καθαριότητα και ιδιώτες έχουν ήδη εγκατασταθεί σκανδαλωδώς στο Μηχανουργείο του ΣΜΑ.

Καμία αυταπάτη και για τον επανέλεγχο! Ήδη στον Δήμο Ασπρόπυργου, τον πρώτο που ολοκληρώθηκε αυτή η διαδικασία, 250 συγκεκριμένοι συνάδελφοι απειλούνται με απόλυση, χωρίς κανένα πλαστό πτυχίο και έγγραφο. Απλώς και μόνο επειδή οι Επιθεωρητές έκριναν παράτυπη τη μετατροπή των συμβάσεών τους, παρόλο που για αυτές είχαν αποφανθεί δημοτικά και υπηρεσιακά συμβούλια και ο ΑΣΕΠ. Κανείς δεν είναι ασφαλής απέναντι στην αυθαιρεσία της κυβέρνησης και των επιθεωρητών της.

Συνάδελφοι-ισσες!

Μετά από αυτά δεν πρέπει να εφησυχάζουμε ούτε ένα λεπτό. Η παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 3/11/14 είναι απαραίτητη για να δώσουμε μια πρώτη απάντηση στο Δήμαρχο. Για να σταματήσει τον επανέλεγχο των απολύσεων. Όλοι μαζί, με δυναμική παρουσία, μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Το έχουμε αποδείξει πολλές φορές, με τελευταίο το μπλοκάρισμα της «αξιολόγησης» του Μητσοτάκη για εφτά μήνες τώρα. Η μαζική συμμετοχή των δημόσιων υπαλλήλων στην συλλογή υπογραφών, τις διαδικασίες των Γενικών Συνελεύσεων και την ανυπακοή σε όλο το Δημόσιο, το έχει καταφέρει. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και τώρα!

Συνάδελφοι, εάν τους αφήσουμε τώρα, ουσιαστικά τους αφήνουμε να μας απολύσουν. Γιατί ο «επανέλεγχος» γίνεται για την δεξαμενή των απολύσεων που έχουν υπογράψει συγκυβέρνηση και τρόικα, για τις 6500 απολύσεις ως το τέλος του 2014.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ, ώρα 16:00, στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ!
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

δημοσίευσε ...