Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές και χάνονται ανθρώπινες ζωές!

Βαθιά θλίψη αλλά και μεγάλη οργή επικρατεί στον κλάδο των Σχολικών Φυλάκων και στους εργαζόμενους που δοκιμάζονται από την νεοφιλελεύθερη και ανθρωποκτόνα πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Απολυμένος σχολικός φύλακας είναι ο άνδρας που έβαλε τέλος στη ζωή του χθες το απόγευμα στη συμβολή των οδών Παμίσου και Αγίου Σπυριδώνος στην περιοχή της Αγυιάς Πάτρας.

Ο αυτόχειρας πυροβολήθηκε στο υπόγειο του σπιτιού του και τον εντόπισε ο γιος του.

Ο συνάδελφος, πατέρας δύο παιδιών, τον τελευταίο καιρό όπως αναφέρουν πληροφορίες προσπαθούσε να καταθέσει τα χαρτιά του για να βγει στη σύνταξη.

Δεν είναι το μόνο θύμα, ο κατάλογος δυστυχώς των συναδέλφων μας που αυταρχικά και βίαια τους στέρησε την εργασία και την αξιοπρέπεια η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και τώρα τους στερεί την ίδια τους τη ζωή, συνεχώς μεγαλώνει.

Κυνικά και αδίστακτα η μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εκτελέσει τις εντολές των δανειστών και να υλοποιήσει τις μνημονιακές δεσμεύσεις που τους έχει υποσχεθεί, έριξε στο αδιέξοδο και στην απελπισία της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα (ΕΡΤ, Σχολικούς Φύλακες, Δημοτικούς Αστυνόμους, Καθαρίστριες του Υπ. Οικ, Καθηγητές Τεχν.Εκπαίδευσης, εργαζόμενους στα υπουργεία, στην κοκα-κόλα και σε άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις) και συνεχίζει με άλλες 6.500 απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο, μόνο για την φετινή χρονιά και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον Ιδιωτικό τομέα.

Απολύουν εργαζόμενους και καταργούν υπηρεσίες προκειμένου να δοθούν βορά στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο και να δουλεύουν γι’ αυτό κακοπληρωμένοι μικρής διάρκειας «ωφελούμενοι» ή «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι, χωρίς δικαιώματα.

Μόνη λύση η ανατροπή αυτής της πολιτικής και αυτών που την εφαρμόζουν θεωρώντας τις ανθρώπινες ζωές ως μαύρες κουκκίδες και αριθμούς πάνω σε ένα λογιστικό φύλλο.

Η ΑΣΚ-ΟΤΑ/ΜΕΤΑ εκφράζει την βαθιά της θλίψη και τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου Σχολικού Φύλακα.
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε
ή εμείς ή αυτοί

Πούλμαν για την μεταφορά συναδέλφων στην ΠΑΤΡΑ
Μετά από εισήγηση της Γραμματείας των Σχολικών Φυλάκων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε την μίσθωση λεωφορείου προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι που θέλουν να παραβρεθούν στην κηδεία του συναδέλφου μας, που θα τελεστεί την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στο Α’ Νεκροταφείο Πάτρας.
Το λεωφορείο θα αναχωρήσει την Δευτέρα το πρωί στις 7:30 από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ Καρόλου 24 (πλατεία Καραϊσκάκη - Αθήνα) .
Επειδή ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με τη Σταματία Τσουμέα στο τηλέφωνο 6936993808.

δημοσίευσε ...