Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Διασύρουν τους εργαζόμενους για να περνούν την μνημονιακή πολιτική τους

Με ανάλγητο και κυνικό τρόπο ο υπουργός των απολύσεων κ. Μητσοτάκης και με την συνδρομή των εντεταλμένων γι’ αυτή τη δουλειά ΜΜΕ, επιχειρεί να διαπομπέψει άθλια τους εργαζόμενους, με απώτερο σκοπό να νομιμοποιήσει στην κοινωνία τις επιλογές της κυβέρνησης για τις χιλιάδες μνημονιακές απολύσεις, που έχει υποσχεθεί στους δανειστές.
Παρά του ότι το πόρισμα του ΑΣΕΠ δεν επιρρίπτει καμία ευθύνη στους εργαζόμενους, πηχυαίος τίτλος στην πρώτη σελίδα σε χθεσινό φύλλο απογευματινής εφημερίδας αναφέρει: «Το πόρισμα για τους επίορκους των Δήμων», ενώ το άρθρο όπως και το πόρισμα καταδεικνύει κατ’ ουσία την εκμετάλλευση των ομήρων εργαζόμενων και ανέργων από το πολιτικό προσωπικό Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν τον τόπο και το εμπόριο εργασίας και ελπίδας που είχαν στήσει, εξυπηρετώντας τις πελατειακές τους σχέσεις.

Βολεύει την κυβέρνηση ο κατά συρροή διασυρμός και η κατασυκοφάντηση των εργαζομένων, προκειμένου να εκτελέσει τις νέες εντολές που έχει λάβει από τους δανειστές για νέα βάρβαρη επίθεση στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, με νέες απολύσεις, νέο «γενναίο» τσεκούρεμα στους μισθούς, στις συντάξεις και τα επικουρικά, κατάργηση βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων (ελευθεριών – απεργίας – lockout) μόνιμα χαράτσια και υπερφορολόγηση.

Είναι αυταπάτη να νομίζει κάποιος ότι όλα αυτά γίνονται για την εξυγίανση του δημόσιου τομέα, η κυβέρνηση επινόησε αυτό τον τρόπο για να τον χρησιμοποιήσει σαν εργαλείο να εκτελέσει την μνημονιακή δέσμευση των απολύσεων που θα οδηγήσουν στην κατάργηση δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων και την «αναγκαστική» ιδιωτικοποίησή τους.

Αφού δεν μπόρεσε ο υπουργός κ. Μητσοτάκης να μετατρέψει την Δημοτική Αρχή Κερατσινίου – Δραπετσώνας και τον Δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο σε δήμιο που θα «αποκεφαλίσει» εργαζόμενους καταδικάζοντας τους στην ανεργία μετά από δέκα και πλέον χρόνια εργασίας, τον ρόλο αυτό τον μεταθέτει ο υπουργός στο Ελεγκτικό Συνέδριο και την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, προκειμένου να γίνει διακοπή της μισθοδοσίας τους.

Σχετικά με το θέμα ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση : «Το πόρισμα του ΑΣΕΠ και οι διάλογοι του Δημοτικού Συμβουλίου του 2004 αποδεικνύουν ατράνταχτα ότι οι δυνάμεις των κομμάτων της σημερινής συγκυβέρνησης «έφτιαχναν πελατεία» εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη των ανθρώπων για δουλειά. Σήμερα καλούν τον Δήμο να απολύσει 12 ανθρώπους και να καταργήσει ταυτόχρονα 12 θέσεις εργασίας όχι γιατί κόπτονται για τη διαπλοκή αλλά γιατί κόπτονται για τις απολύσεις της Τρόικας. Αν θέλει η κυβέρνηση να μιλήσει για διαπλοκή δεν έχει παρά να κοιταχτεί στον καθρέφτη της και να παραιτηθεί. Για τις αποφάσεις μας θα σας ενημερώσουμε αφού πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο»

δημοσίευσε ...