Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Γ. Κατρούγκαλος : Ανακαλούνται οι διαθεσιμότητες

Δικαίωση βρίσκει ο επίπονος αγώνας διαρκείας των Σχολικών Φυλάκων καθώς και όλων των εργαζομένων που έζησαν την βαρβαρότητα και αυταρχικότητα των υπόδουλων στην τρόικα κυβερνήσεων μέσω των μνημονιακών διαθεσιμοτήτων – απολύσεων που εφάρμοσαν.
Αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις του νέου αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου σε βραδινό δελτίο ειδήσεων όπου παρουσιάστηκε σήμερα Τρίτη 27 Γενάρη, μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.
 «Έχουμε δεσμευτεί ότι όλες οι απολύσεις, οι οποίες έχουν γίνει αντισυνταγματικά και σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και όσες έχουν γίνει μέσω του θεσμού των διαθεσιμοτήτων θα ανακληθούν. Όχι απολύσεις που έχουν γίνει για πειθαρχικούς λόγους», είπε χαρακτηριστικά.
Να θυμίσουμε ότι η αποκατάσταση της αδικίας που επέφεραν οι ανθρωποκτόνοι νόμοι των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων στους εργαζόμενους, αποτελεί απόφαση από το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ η οποία είχε διατυπωθεί και από τον σημερινό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάντηση του με την επιτροπή αγωνιζόμενων Σχολικών Φυλάκων στη μεγαλειώδη συγκέντρωση του τερματισμού της Μαραθώνιας Πεζοπορίας Θεσσαλονίκη – Αθήνα τον Οκτώβριο του ’13 στη Βουλή.
Ενδεκαμελή αντιπροσωπεία των Αγωνιζόμενων Σχολικών Φυλάκων από τα κέντρα αγώνα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του προέδρου της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη βρίσκεται στις Βρυξέλες όπου μαζί με αντιπροσωπεία Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, να καταγγείλουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τις κατάφορες αδικίες που έχουν δεχτεί από τα μνημονιακά μέτρα και τις επιπτώσεις που έχει η σχολική κοινότητα από τις απολύσεις εργαζομένων.
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ που βρέθηκε στη πρώτη γραμμή των εργατικών και κοινωνικών αγώνων όλο το προηγούμενο διάστημα και στο πλευρό των εργαζομένων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα – απόλυση, συνεχίζει χωρίς εκπτώσεις και αστερίσκους την υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία, την επαναφορά των εργαζομένων που απέλυσε η νεοφιλελεύθερη πολιτική των μέχρι χθες δυνάμεων εξουσίας Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ στις θέσεις τους και διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

δημοσίευσε ...