Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Από την Καμπούλ στο Παρίσι…

Του Αλέκου Γαϊτάνου

Αποτροπιασμό και αγανάκτηση σε κάθε όπου γης προοδευτικό άνθρωπο, προκάλεσε η με τον πλέον απεχθή τρόπο εν ψυχρώ δολοφονία των δημοσιογράφων της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, στην καρδιά της Ευρώπης, στο κέντρο του Παρισιού.

Πράξη ακραίου φονταμενταλισμού, στρέφεται ευθέως εναντίων των ιδανικών της ελευθερίας έκφρασης, της ανεκτικότητας στο διαφορετικό και της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ ανθρώπων με διαφορετική κουλτούρα, πιστεύω και ιδεολογία.

Ότι ακριβώς πρεσβεύει η προοδευτική σκέψη και αντιμάχεται μετά μανίας ο μεσαιωνικός σκοταδισμός και η φασιστική ιδεολογία της κάθε κυρίας Λεπέν και των εδώ ομοϊδεατών της, που βρήκαν χρυσή ευκαιρία να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα, να τα ερμηνεύσουν κατά το δοκούν και να ξιφουλκήσουν, καλλιεργώντας κλίμα μισαλλοδοξία, σπέρνοντας τρόμο και ισλαμοφοβία.

Από κοντά και οι ηγέτες της Δύσης ,μηδέ του κυρίου Σαμαρά εξαιρουμένου, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα ξεχνώντας ποιοι στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα, τους βασικούς χρηματοδότες των ισλαμιστών τρομοκρατών που πλέον ανεξέλεγκτοι βάλλουν εναντίων των πρώην συμμάχων τους, ηγετών της Δύσης. Το μεσαιωνικό τέρας που εξέθρεψαν είναι πλέον εδώ και τους απειλεί.

Όμως το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται χρόνια πριν και τα δείγματα επιστροφής στο μεσαίωνα ορατά.

Όπως εκείνον το μακρινό Σεπτέμβρη του 1996, το κατακρεουργημένο σώμα του κομμουνιστή πρώην ηγέτη του Αφγανιστάν Μωχάμεντ Ναντζιμπουλάχ, εκτίθετο σε κοινή θέα, κρεμασμένο σε φανοστάτη στην κεντρική πλατεία της Καμπούλ, θύμα των ακραίων ισλαμιστών Ταλιμπάν, φίλων και συμμάχων της Δύσης στον αγώνα για ανατροπή του κοσμικού λαϊκού καθεστώτος του Αφγανιστάν και τη βύθιση της χώρας στο σκοτάδι του φεουδαρχικού μεσαίωνα και της θεοκρατίας.

Η ανακατανομή της γης στους φτωχούς αγρότες, η κατάργηση της προίκας και των ιερών ενδυματολογικών κανόνων στις γυναίκες, τα μικτά σχολειά , η ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα ήταν τα απροκάλυπτα «εγκλήματα» που διέπραξε ο κομμουνιστής Ναντζιμπουλάχ και έπρεπε να πεθάνει, δήλωσε με σαφήνεια ο εκ των ηγετών των Ταλιμπάν, Μουλάς Ραμπανί.

Απόλυτος και ξεκάθαρος ο Ραμπανί έδειξε το δρόμο της επιστροφής στο μεσαίωνα. Το δρόμο που οδήγησε τους δολοφόνους στην Charlie Hebdo.

Το δρόμο από την Καμπούλ στο Παρίσι…

δημοσίευσε ...