Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΑΔΕΔΥ: Να σταματήσει η συνδικαλιστική δίωξη των μελών της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Με το παρακάτω Δελτίο Τύπου η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ εκφράζει τη στήριξη της στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη του Γενικού Συμβουλίου της, των Ομοσπονδιών και των πρωτοβάθμιων Σωματείων της Αττικής να δώσουν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο 8 στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, στις 10.00 το πρωί, την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015, ημέρα διεξαγωγής της δίκης σε βάρος όλων των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας του 2010.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΔΕΔΥ
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου οδηγεί η συγκυβέρνηση την Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2105, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις κινητοποιήσεις ενάντια στην εφαρμογή του πρώτου μνημονίου και με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης», επειδή «παράνομα εισήλθαν…και διατάραξαν την ομαλή διεξαγωγή της υπηρεσίας» στο ΧΥΤΑ Φυλής στις 6 και 7 Μαρτίου 2010.
Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει τη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων από την Κυβέρνηση των μνημονίων, που ακόμα και τώρα προσπαθεί να επιβάλει το δόγμα «νόμος και τάξη», ασκώντας συνδικαλιστικές διώξεις.
Ο σκοπός της κυβέρνησης είναι προφανής και εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων, στην προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων που αντιστέκονται, ώστε να μπορέσει χωρίς αντιδράσεις να υλοποιήσει τα αντεργατικά, αντιλαϊκά σχέδιά της.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ απαιτεί να σταματήσει κάθε συνδικαλιστική δίωξη, διότι οι εργαζόμενοι ούτε τρομοκρατούνται ούτε κάμπτονται από τέτοιες αυταρχικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες. Όπως και σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, έτσι και τώρα η προσπάθειά της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει και να τρομοκρατήσει τους αγώνες, το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα, να σταματήσει κάθε αντίσταση και την πορεία προς την Ανατροπή της, θα πέσει στο κενό.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τα μέλη του Γ.Σ. της, των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των σωματείων της Αττικής να δώσουν δυναμικό «παρών», στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015, στις 10 το πρωί, έξω από το κτήριο 8, στα Δικαστήρια της πρώην Ευελπίδων.
Δεν πτοούμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε.
Στους δρόμους για την Ανατροπή των μνημονίων και όλων όσοι τα υπηρετούν.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ

δημοσίευσε ...