Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Του λιμανιού...οι ρύποι!


Γιατί μας προξενεί έκπληξη το γεγονός ότι το λιμάνι του Πειραιά μας, βγήκε αρνητικός πρωταθλητής στους ρύπους, ξεπερνώντας και τα κεντρικά πολυπληθή και πολυσύχναστα μέρη της Αθήνας?
Πότε έγινε το τελευταίο έργο στον Πειραιά προς ανάπτυξη της ποιότητας ζωής και της "πράσινης" πόλης? Και δε μιλάμε για προσπάθειες δημιουργίας παρτεριών από το Δήμο!
Έχει γίνει κάποιο έργο αποσυμφόρησης του λιμανιού, του κέντρου και τώρα πλέον και των γειτονιών από τα οχήματα?
Έχει παρθεί κάποιο μέτρο για το καυσαέριο των πλοίων και των σκαφών που είναι λιμενισμένα?
Έχει γίνει κάποιος οδικός άξονας που να οδηγεί τα βαριά οχήματα έξω από την πόλη χωρίς να χρειάζεται να διασχίζουν όλο σχεδόν το κέντρο του Πειραιά.
Το Μάρτιο έγινε η συνάντηση "κορυφής" πολύ σημαντική και πρωτοποριακή,  για όλα αυτά που δυστυχώς όμως μας πρόλαβαν αντί να τα προλάβουμε.
 Θα είναι όμως επιτυχία αν υλοποιηθούν όλα αυτά που ακούστηκαν και δεν μείνουν όλα στη μακέτα ή στα λόγια, το λέω αυτό χωρίς  ίχνος  αρνητικότητας αλλά με πολύ δόση υποψίας πως όταν ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι, όπως έχει γίνει πολλάκις στο παρελθόν.
Δεν είναι όλα τα παράπονα για το Δήμαρχο υπάρχει και η πολιτεία που ευθύνεται για τα πολλά και ουσιαστικά. Ευθύνεται για την απομόνωση που είχε καταδικάσει εδώ και χρόνια τον Πειραιά μας.
Αν δεν αλλάξει η νοοτροπία και η αντιπαλότητα της εκάστοτε κυβέρνησης με τους "αντίπαλους" Δημάρχους, θα συνεχίζετε να υποβαθμίζεται η ποιότητα Ζωής των Δημοτών.
Χρειάζονται έργα πνοής και όχι λόγια εντυπωσιασμού και βιτρίνας.
Τα    π ε ρ ι μ έ ν ο υ μ ε !!!

Β.Γ.

δημοσίευσε ...