Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων



Αθήνα, 14 Ιουνίου 2010

Αριθμ. Πρωτ.: 643

Προς:
Συλλόγους – Μέλη
της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.

Συνάδελφοι,
Σας στέλνουμε για ενημέρωσή σας το με αριθμ. πρωτ.: 608/3-6-2010 έγγραφο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας που εστάλη στον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση και αναφέρεται στην προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής να αφαιρέσει την αρμοδιότητα της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων και να την εκχωρήσει για είκοσι πέντε (25) χρόνια σε Ιδιώτη.
Επειδή οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από τα Μ.Μ.Ε., λόγω της οικονομικής κρίσης και της απαξίωσης των Δημόσιων Υπηρεσιών είναι κρίσιμη, θα πρέπει συνολικά ο κλάδος να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα και εγρήγορση.
Επειδή… ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται… και λόγω του καλοκαιριού θα πρέπει να είμαστε «ετοιμοπόλεμοι» για να αντιμετωπίσουμε και αυτή την επίθεση της κυβέρνησης και των Ιδιωτικών συμφερόντων στην κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.
Καθώς πέρα των άλλων η επιβάρυνση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των πολιτών θα ξεπερνά τα 3 δις ευρώ σε μια περίοδο που καθημερινά με άλλοθι την οικονομική κρίση δεχόμαστε ολομέτωπη επίθεση και κατάργηση όλων των δικαιωμάτων μας.
Συνάδελφοι,
Η αντιμετώπιση από το σύνολο του κλάδου του σοβαρού αυτού προβλήματος πρέπει να είναι ανάλογη του μεγέθους και της δυναμικής μας καθώς η πολιτική εκχώρησης της αρμοδιότητας της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων δεν αφορά μόνο στην Αττική αλλά το σύνολο της χώρας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Θέμης Μπαλασόπουλος                 Γιώργος Καταχανάς

δημοσίευσε ...