Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Αλλάζει ιδιότητα ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε - Ο.Τ.Α...?




  Ευχάριστη έκπληξη μας προξένησε η υποψηφιότητα του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Θέμη Μπαλασόπουλου, για το χρίσμα του Δημάρχου Γλυφάδας, μέσω του  pasok.gr!
  Ο επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ομοσπονδίας αφήνει πίσω του αγωνιστικές περγαμηνές και έργο, που θα τεθεί σίγουρη  παρακαταθήκη τόσο για την Διοίκηση της Ομοσπονδίας όσο και για τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γενικότερα.
  Διαλέγει με μία άλλη ιδιότητα, αυτή του Δημάρχου πλέον και της Πολιτικής Ηγεσίας ενός Δήμου, να συνεχίσει τον αγώνα του για καλύτερες μέρες στη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι αυτός που ξέρει τα πραγματικά προβλήματα τόσο των Δήμων, όσο πολύ περισσότερο όμως των εργαζομένων σε αυτούς. Έτσι θα μπορέσει να βάλει σε κοινό άξονα και σε εναρμόνιση τις δύο παραμέτρους που είναι η βάση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δήμοι και Εργαζόμενοι.
  Δεν θα μπω σε αξιολογήσεις και κριτικές του τύπου άλλος ένα συνδικαλιστής γίνεται πολιτικός, γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση μακάρι να πάρει το χρίσμα και να αναδειχθεί Δήμαρχος, τον προτιμούμε από άλλους που το μόνο που έχουν καταφέρει με την αδιαπραγμάτευτη ανηξερότητα και ασχετοσύνη στα τεκταινόμενα των Δήμων αλλά και τον άκρατο εγωισμό τους, ήταν να φέρουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε οικονομικά και λειτουργικά αδιέξοδα.
  Πιστεύω ότι όλοι εμείς οι εργαζόμενοι θα έχουμε έναν δικό μας άνθρωπο σαν σύμμαχο στους πολύ δύσκολους αγώνες που έρχονται και που πρέπει να δώσουμε ενάντια στα Ιδιωτικά Συμφέροντα που προωθούνται στο τομέα της Διαχείρισης Απορριμμάτων αλλά και στις επερχόμενες αλλαγές που φέρνει ο Καλλικράτης. Άλλωστε ο ίδιος ήταν πρωτοπόρος σε δυναμικούς αγώνες ενάντια στην καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων μας και στη διαφύλαξη του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της λειτουργίας των Δήμων.

Β. Γ.

δημοσίευσε ...