Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

...συναγερμός στο Γκαράζ...!


"Συναγερμός" σήμανε σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταθμού Αυτοκινήτων που βρίσκεται στην οδό Ρετσίνα 45 στο Πειραιά.
Αιτία του "κακού" ήταν ένα απορριμματοφόρο του Δήμου μας το οποίο σύμφωνα με μέτρηση που έγινε στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Σχιστού βρέθηκε να εκπέμπει Ραδιενέργεια σε βαθμό τέτοιο που δεν το άφησαν να εναποθέσει τα απορρίμματα.
Το όχημα μεταφέρθηκε στον Δημοτικό Σταθμό και ο οδηγός του απορριμματοφόρου αφού μας ενημέρωσε πήγε κατ' ευθείαν για εξετάσεις στον "Δημόκριτο" όπου και εξετάσθηκε από ειδικούς για να βρεθεί ότι τελικά δεν απορρόφησε ίχνος ραδιενέργειας.
Το Σωματείο ενεργοποιήθηκε αμέσως και επικοινώνησε λόγω της σοβαρότητας του θέματος και λόγω ότι είναι αρμοδιότητα της Νομαρχίας, με τον Νομάρχη Πειραιά κο. Γιάννη Μίχα. Ο οποίος κινήθηκε άμεσα και λειτούργησε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Νομαρχίας.
Τετραμελής επιτροπή,  αρμόδια για τέτοια θέματα, προσήλθε στο χώρο μας και συζητήσαμε για το ιδιαίτερο θέμα που προέκυψε.Άμεση εμπλοκή στο θέμα σύμφωνα με την επιτροπή της Νομαρχίας είχε η Ελληνική  Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.
Τελικά αργά το μεσημέρι μας σε επικοινωνία που είχαμε με την Επιτροπή της Νομαρχίας αλλά και με την  Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, κατόπιν συνεδριάσεως της, μας ενημέρωσαν πως το σύστημα ελέγχου εκπομπής ραδιενέργειας που λειτούργησε για πρώτη φορά σήμερα  στο Σ.Μ.Α. Σχιστού και έβγαλε ύποπτα τρία απορριμματοφόρα, από διάφορους Δήμους, δεν έχει τελειοποιηθεί (δεν έχει ούτε διαβάθμιση) να ελέγχει σωστά αλλά πολύ περισσότερο δεν έχει την  πιστοποίηση της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας όπως είναι υποχρεωτικό και ως εκ τούτου μέχρι να δοθεί η ανάλογη πιστοποίηση δεν μπορούν να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι μετρήσεις του. Επίσης μας ενημέρωσαν να αδειάσουμε κανονικά το "ύποπτο" απορριμματοφόρο στο Σ.Μ.Α Σχιστού.
.... λήξη συναγερμού.... (?)

δημοσίευσε ...