Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Το δρόμο της ανακύκλωσης μας τον δείχνουν τα παιδιά......



10/6/2010
Ο Δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας απένειμε τα έπαθλα στους μαθητές νικητές του διαγωνισμού Ανακύκλωσης.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Παναγιώτης Φασούλας βράβευσε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο νέο δημαρχείο τους μαθητές και τις μαθήτριες που νίκησαν στο διαγωνισμό ανακύκλωσης , που οργάνωσε ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Διαχείρισης Συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση σ΄ όλα τα σχολεία του Πειραιά.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες που παρέλαβαν από το Δήμαρχο τα τιμητικά τους διπλώματα και τα έπαθλα είναι:
Net books στον 1ο νικητή, ποδήλατα στον 2ο νικητή, mb3 players στον 3ο νικητή.
• Το Ε1 τμήμα του 2ου Δημ. Σχολείου Ν. Φαλήρου που συγκέντρωσε 14.589 συσκευασίες
• Το Ε1 τμήμα του 28ου Δημ. Σχολείου Πειραιά7.855 συσκευασίες
• Το ΣΤ1 τμήμα του 28ου Δημ. Σχολείου Πειραιά 7.755 συσκευασίες.
Ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Φασούλας, απευθυνόμενος στους μαθητές και μαθήτριες καθώς και στους δασκάλους που τους συνόδευαν, τόνισε:

Κυρίες και Κύριοι,

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά,
Πραγματικά πριν λίγες ημέρες ένιωσα ξεχωριστή χαρά και τιμή, γιατί στην εκδήλωση που έγινε στο Ζάππειο, στη μεγάλη γιορτή ανακύκλωσης, τα παιδιά του Πειραιά, οι μαθητές των σχολείων του Πειραιά, με έκαναν και μας έκαναν όλους υπερήφανους.
Γιατί ξεχώρισαν με την ευαισθησία τους και την αγάπη τους για το περιβάλλον, ανάμεσα σε εκατοντάδες σχολεία από ολόκληρη την Ελλάδα.
Γιατί έδειξαν και απέδειξαν ότι η νέα γενιά των Πειραιωτών, μπορεί να φέρει τη μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται η πόλη αλλά και ο τόπος.
Μπορεί να γεννήσουν την ελπίδα και να μας φέρουν το χαμόγελο, ακόμη και σε εποχές δύσκολες όπως είναι η σημερινή. Και αυτό είναι το πιο παρήγορο μήνυμα που έδωσαν και έστειλαν σε όλους μας.
Όλα τα παιδιά των σχολείων μας, που μετείχαν σε μια σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο των Προγραμμάτων που εφάρμοσε το Eθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση», σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά, έδειξαν ότι η αδιαφορία, η απάθεια για τον κόσμο που ζουν δεν τους ταιριάζει.
Τους αξίζουν πραγματικά θερμά συγχαρητήρια και μπράβο, όπως και στους εκπαιδευτικούς τους και στις οικογένειές τους.
Μας ευαισθητοποιούν, μας προβληματίζουν και μας στέλνουν με το παράδειγμά τους ένα ηχηρό μήνυμα.Ότι πρέπει να πάψουμε να λειτουργούμε ως οι τελευταίοι χρήστες του περιβάλλοντος και να λειτουργούμε αποκομμένα χωρίς οικολογική συνείδηση.
Στον Δήμο Πειραιά, η πράσινη “επανάσταση”, δεν είναι απλώς επιλογή, αλλά πρέπει να γίνει τρόπος ζωής για όλους μας. Πιστεύω ότι η κοινωνική συστράτευση και ευαισθητοποίηση όλων μας ώστε το σπίτι μας, ο Δήμος μας, η χώρα μας να γίνουν καλύτερα ίσως ξαναφέρουν το χαμόγελο.

Σας ευχαριστώ και πάλι θερμά συγχαρητήρια σε όλους.


Από δελτίο τύπου : http://www.pireasnet.gr/

δημοσίευσε ...